Reims, 020310.Prijateljska nogometna utakmica U-21 izmedju Francuske i Hrvatske.Na slici: Drazen Ladic izbornik.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
LADIĆ UOČI UZVRATA

'Bahati su i dobit će po repu, sudac je dijelio kartone kao da je znao koga treba eliminirati'

Španjolci se ponašaju se izvan svih gentlemanskih normi. Htjeli su nam nametnuti da se u utorak igra u 19 sati, što im naravno nismo dopustili, kaže Ladić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2010. 00:33

U Burgosu su Hrvatsku tretirali tek kao kulisu. Na press konferenciju doveli su izbornika Millu i veznjaka Matu, mi smo čekali, čekali, a Ladića niotkud.

- Htio sam doći, kazati nešto o našoj momčadi da čuju i španjolski mediji, ali rekli su mi “Za tim nema potrebe” - požalio nam se izbornik u subotu navečer.

Je li ga pogodio takav odnos?

- Očitovao se i prije, već kod dogovaranja termina utakmica i satnica. Ponašaju se izvan svih gentlemanskih normi. Htjeli su nam nametnuti da se u utorak igra u 19 sati, što im naravno nismo dopustili. Situacija s presicom samo je nastavak priče. To je njihovo pravo, mogu se tako ponašati dok ne dobiju po repu u Varaždinu.

Ladić važe zadovoljstvo i nezadovoljstvo. Ima i jednog i drugog.

- Imamo kvalitetu, ova momčad može eliminirati Furiju. Zato nisam sretan zbog nekih reakcija kad smo radili nepotrebne pogreške, to nam se ne smije ponoviti. Ozbiljna si momčad ne može dopustiti da iz prekida primi onakav gol. U uvjerenju sam da će uzvrat biti jako sličan, rival neće odstupiti od svog stila. Mi moramo biti mudri, bilo bi samoubojstvo navaliti i otvoreno ih napasti. Što smo duže zajedno, sve više obožavam ove dečke, a oni znaju da sam jako kritičan prema njima. Naša je kemija vrlo dobra, iz utakmice u utakmicu sve smo kvalitetniji i odgovorniji.

Govorio je o pojedincima, smatra da Roberto Punčec ima kapacitet da postane top klasa na mjestu stopera, Tomečaku treba više hrabrosti, a Oremušu utakmica...

- Punčec ima ono što drugima nedostaje; ide ispred igrača, napada ga već kod primanja lopte. Ademi je u tome također dobar, ali trebat će mu još sazrijevanja u ofenzivnom dijelu zadaća veznjaka.

Prilično iznenađenje bilo je postavljanje Perišića na tribinu u Burgosu. Zašto je to izbornik Dražen Ladić napravio?

- Razlog izmjene nisu njegove igre ili kvaliteta. To je čisto rezultat činjenice da je imao žuti karton, te sam se bojao kako će dobiti drugi. Pokazalo se da sam bio u pravu. Globalno gledajući suđenje je bilo dobro, ali dijelio nam je kartone kao da je imao popis koga treba eliminirati. Zato moram reći da nas je u određenoj mjeri osakatio. Nadao sam se da će Kalinić odigrati utakmicu da ne bude sankcioniran, što nam je veliki hendikep, jer u Varaždinu bi nam itekako trebao. Jako sam zadovoljan s Badeljom koji je uspio napraviti na travnjaku sve što je trebalo, a pritom sucu nije dao šansu da mu pokaže žuti karton - objasnio je Ladić.

Koliko smo daleko od Eura?

- Kao i prije ovoga susreta. Odlična je stvar pogodak postignut u gostima, ali ne zaboravimo da je protivnik ponovno reprezentacija Španjolske, koja ima moć. S druge strane, oni ne mogu mirno spavati, nas jedan gol vodi dalje, a to smo u stanju napraviti. Imam dojam da ćemo se sutra predstaviti u boljem izdanju, a to je dobra najava.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 08:38