Aleksandar Dimitrijević / Cropix
TRENUTAK ISTINE

Ladić moli za strpljenje: 'Španjolci će imati posjed lopte, nemojte nam fućkati'

'Jako mi je žao što u Hrvatskoj gledatelji nisu imali prilike vidjeti prvu utakmicu, da se shvati protiv koga mi to igramo. I, što je još važnije, kome kvalitetno pariramo'
Piše: Nenad KovačićObjavljeno: 12. listopad 2010. 13:00

Sa smiješkom na licu šetao je jučer hotelom u Svetom Martinu na Muri izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Dražen Ladić. Odgovara mu domaći, međimurski zrak, još mu više odgovara rezultat prve utakmice play-offa za plasman na EP u Burgosu. Odmah je poentirao:

- Najavljivao sam da u prvih 90 minuta nitko neće stvoriti osjetniju prednost, da će odlučivati varaždinski uzvrat. I eto ga, imamo relativno dobar rezultat što će se, čvrsto vjerujem, odraziti i na posjet - u startu je pozvao 12. igrača Dražen Ladić, dodavši:

- Jako mi je žao što u Hrvatskoj gledatelji nisu imali prilike vidjeti prvu utakmicu, da se na pravi način shvati protiv koga mi to igramo. I, što je još važnije, kome kvalitetno pariramo. A pariramo, itekako!

Tko će igrati u startnih 11?

- Nije demagogija, vjerujte mi da još ne znam. U odnosu na Burgos dogodit će se čak šest promjena. Ostali smo bez Vrsaljka i Kalinića, ulaze Jajalo i Perišić, priključili su nam se Lovren i Rakitić. Imamo dobar i mnogobrojan kadar, ali sastav još uvijek ne znam. Evo primjer; imamo petoricu klasnih veznjaka, a samo tri ili eventualno četiri mogu igrati. Znači, netko svakako otpada. Treba dobro procijeniti koja će se kombinacija pokazati najboljom na terenu.

U minusu smo za pogodak. Kakvu Španjolsku očekivati u uzvratu, kojim će receptom Hrvatska tražiti put do cilja?

- Španjolska je uvijek Španjolska, oni drže loptu dugo u posjedu, i tu bi moglo biti i nezadovoljstva publike. Ja ih stoga pozivam na strpljenje, jer je cilj najvažniji, protiv Španjolske se ne umire u ljepoti - svojevrstan je šahovski dvoboj najavio Ladić. Neka, samo da završi matom Španjolaca...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 15:11