HAJDUK - ZADAR 3:0

Zadrani promašili nekoliko dobrih prilika, Hajduk iskoristio ponuđeno i odnio pobjedu!

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 03. studeni 2012. 18:56

Očekivalo se da spasitelj bude Tomislav Kiš. Njega je trener Hajduka Mišo Krističević taman spremao da ga uvede u igru kad je eksplodirao Ivan Vuković. Zabio je Crnogorac svoj peti gol u prvenstvu i time je zapravo usmjerio ovaj dalmatinski derbi prema sigurnoj pobjedi Hajduka.

Golom u 63. minuti skinuo je tako Vuković uteg s leđa svima, i Krstičeviću i navijačima koji su zazivali uvođenje 18-godišnjeg Kiša koji je doživio ovacije prije nego što je taknuo loptu.

Kiš je na kraju dobio svojih pola sata, i da, zabio je prvi gol u prvenstvu za Hajduk. Bila je to točka na i ove utakmice s dva lica. Dosadno do gola Vukovića, pa potom rapsodija u bijelom. Dvije asistencije igrača utakmice Mije Caktaša i jedna Andrijaševića. Na kraju je to bila sigurna pobjeda iako tako nije izgledalo nakon prvih 45 minuta.

Nažalost Maglicu neće gol, imao je zicer pa je poslije toga pogodio stativu. Gol je zato zabio Buncun u 74. minuti da definitivno razriješi sve dileme oko pobjednika ove utakmice. Pokazalo se da je Krstičević povukao prave poteze sa zamjenama.

Hajduk se s ovom pobjedom protiv Zadra vratio na drugu poziciju u prvenstvu i sad perspektive za proljeće izgledaju puno bolje.

Inače, Hajduk je odigrao jedno blijedo, vrlo loše prvo poluvrijeme, bez igre i bez šansi. Splićani nisu uopće imali ideju kako probiti taj zadarski bedem koji se posložio u dva bloka pred vratima Ježine. Hajdukova igra bila je spora, neučinkovita. Splićani su imali su nekakve poluprilike - najbolja onaj udarac glavom Caktaša koji je zaustavio Ježina - ali ništa od toga nije bilo izrađeno, smisleno.

Hajdukovci su prosvjedovali zbog nekih dvojbenih situacija u kojima su se našli dvaput Oremuš i jednom Milić. Tražili su najstrožu kaznu, ali se sudac Vidulin oglušio na njihova traženja. Čini se da je ispravno postupio.

Bolje šanse imao je Zadar. U 39. minuti Perica je izašao oči u oči sa dotad bezposlenim Blaževićem. Mladić koji je prije četiri dana zabio dva gola Dinamu, sad je tukao slabo, kao da se prestrašio ove izuzetne šanse. Njegov mlaki udarac bio je lagan plijen za Blaževića.

U 51. minuti Perica nije imao sreće, njegov udarac iz blizine u zadnji čas blokirao je Maloča taman da se lopta odbije u prečku. Treći zicer Zadar je imao preko Heistera, ali on je tukao pored stative.

Kad su navijači s tribina počeli zazivati Tomislav Kiša ukazao se Ivan Vuković koji je zabio gol prije nego što će ga Krstičević izvaditi iz igre...

Još jedan kuriozitet s Poljuda. Hajduk je za utakmicu sa Zadrom prodao 600 virtualnih ulaznica. To su ulaznice koje kupuju navijači koji ne mogu doći na utakmicu, a akciju je potaknula humanitarna udruga "Bilo srce". Akcija traje i dalje, a ulaznice za Zadar mogu se online kupiti zaključno do ponedjeljka 5. studenoga. Ova je akcija dosad obuhvatila tri utakmice, a Hajduk je dosad prodao oko tisuću virtualnih ulaznica na čemu je zaradio oko 50.000 kuna.

Mišo Krstičević, trener bijelih", sad već niže tri uzastopne pobjede:

- U sedam dana ostvarili smo tri pobjede, publika je imala što vidjeti. Bili smo strpljivi večeras, sreća i upornost su nam se vratili. Možda je 3:0 previsoko za ukupni dojam, Zadar je zaslužio počasni zgoditak...

Onda su novinari, press-galerija počela kao publika na Poljudu skandirati: "Kiš, Kiš, Kiš, Kiš....", nasmijao se Mišo i nastavio:

- Znam ja, sve u redu... Ali, želim reći da je zapravo Giga Vuković najzaslužniji za pobjedu, on se trudi i nosi ovu mladost, cijelu našu momčad kao predvodnik, čast svima, Giga je za mene najbolji igrač ove večeri!

Sad vam je lijep život s tri pobjede zaredom?

- Meni je drago da smo igrali napadački i da smo pokazali kako smo za dva koplja spremniji nego bilo koja momčad u Hrvatskoj, spremni stiskati svakoga i sabiti na njegovu polovinu...

To ga posebno raduje. A Ferdo Milin, mladi i nadahnuti trener Zadra, koji ne misli da radi Sizifov posao ako vjeruje da Zadar može ostati prvoligaš, rekao je:

- Mi smo planski Hajduku prepustili igru, pa da udremo iz kontre, ali iz naše tri šanse mi nismo dali gol.

Podsjetimo: Perica mlako u 38., greda Perice u 51. i još Heister za malo neprecizno u 61.; sve kod 0:0. Milin nastavlja:

- Mi nismo, oni jesu i to je to. Mi se teško dodajemo, balun zapne, umjesto da odigramo brzi pas i odemo u kontru, zapnemo. Ali, naša borba na dnu se nastavlja, ne predajemo se. Ja čestitam Hajduku i gospodinu Krstičeviću...

Hajduk - Zadar 3-0 (0-0)

Hajduk: Blažević - Oremuš, Maloča, Milović, Lima - Radošević, Milić (od 46. Maglica) - Sušić (od 57. Bencun), Andrijašević, Caktaš - Vuković (od 66. Kiš )

Zadar: Ježina - Jerbić, Prahić, Šimurina - Sarić, Gržan(od 60. Mršić), Begonja, Banović (od 68. Muić), Vasilj - Perica (od 68. Ćurjurić), Heister.

HAJDUK - ZADAR 3:0 (Vuković 63', Bencun 73', Kiš 79')

KRAJ UTAKMICE

GOOL 79. minuta - Prvo je maglica zatresao vratnicu, a na odbijenu loptu naletio je mladi Kiš koji tako postiže svoj prvi pogodak za Hajduk

GOOL 73. minuta - Bencun zabija za povećanja vodstva Hajduka na Poljudu

GOOL 63. minuta - Odlično je Andrijašević proigrao Vukovića čiji udarac s desetak metara završava iza leđa Ježine

62. minuta - Ponovo se Perica našao u prilici, ali njegov udarac otišao je pored gola

51. minuta - Najbolja prilika za Zadar! Perica je dobio loptu na desetak metara od gola Hajduka, uputio udarac, ali lopta se od bloka Maloče odbila na gredu

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43. minuta - Lopta je ubačena u kazneni prostor, Sušić puca glavom, a njegov udarac zaustavlja Ježina

39. minuta - Najbolja prilika na utakmici! Zadar je povukao brzu kontru, a Perica je potom izbio sam pred Blaževića, ali njegov udarac bio je preslab da bi svladao Hajdukova čuvara mreže

22. minuta - Pokušao je Vuković iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, ali Ježina lakoćom zaustavja njegov pokušaj

13. minuta - Nakon dobre akcije Hajduka, pokušao je Ivan Vuković, ali njegov udarac otišao je pored lijeve vratnice

7. minuta - Nakon što je izveden udarac iz kuta, Radoševič je natrčao na odbijenu loptu te uputio udarac s dvadesetak metara, ali Ježina je ponovo siguran

7. minuta - Caktaš je pokušao glavom, ali njegov udarac s dva, tri metra brani Ježina

1. minuta - Utakmica je počela

Linker
22. rujan 2024 15:35