Drago Sopta/CROPIX
SAMMIR UOČI PORTA

'Gol-razlika 0:10 je užasna, svi se sprdaju! Ako nam nije cilj dati gol, čemu igrati LP'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. studeni 2012. 12:28

Na revijalnoj utakmici Hrvatska - Prva HNL na Kantridi bio je uz Gorana Blaževića najbolji na travnjaku. Može li takav biti i na “pravim” reprezentativnom ogledima?

- Svejedno mi je na kojoj utakmici igram, uvijek mogu biti najbolji.

Tako govori Sammir pred Dinamov odlazak u Porto. A razmišlja li opet o svom odlasku iz Dinama? Približava se zimski prijelazni rok, mnogi kažu da je idealno vrijeme da konačno ode u toliko željeno inozemstvo?

- Ne ovisi o meni. Svi znaju kakav sam igrač, nemam više što dokazivati. Vidjet ćemo, preda mnom su mjesec, dva, treba vidjeti hoće li stići kakva ponuda. Iskreno, bit će mi drago ako odem. Ali isto tako će mi biti drago ako ostanem u Dinamu do kraja svog ugovora, do ljeta 2013. godine. Neće mi smetati.

Neki će kazati da ćete ostati doživotno u Dinamu, da će teško stići ponuda koja će zadovoljiti klupske čelnike?

- E, neću ostati doživotno! Tu sam već šest godina, to je dovoljno. Naravno, ako ne bude ponuda, onda ću ostati. Ipak se nadam da će doći, da ću napraviti taj iskorak.

U utorak Dinamo igra u Portu. Vjerojatno smo već dosadni s takvim pitanjima, ali može li se nešto očekivati od ove momčadi protiv tako jakog suparnika?

- Gledajte, kad god izlazimo na utakmice Lige prvaka idemo na pobjedu.

To se baš i ne vidi...

- To je druga stvar, ali kad istrčim na travnjak u Ligi prvaka, nije istina da razmišljamo samo o tome da primimo što manje pogodaka. Ja uvijek želim pobijediti, briga me tko je s druge strane. Ako tako ne razmišljamo, nikad nećemo ništa napraviti.

Zašto ne vjerujte u sebe kad se radi o utakmicama Lige prvaka?

- Ne znam. Nisu oni izvanzemaljci. Ali ne možemo igrati samo prema nazad, samo se braniti.

Dobro, ali zar vas nije strah da ćete dobiti porciju ako se otvorite? Trener Čačić mijenja taktičku formaciju kad se radi o Ligi prvaka i HNL-u, smatra da neće biti dobro ako zaigrate preofenzivno protiv europskih nogometnih giganata?

- Ne znam onda... Zašto onda uopće igramo Ligu prvaka? Zašto igrati ako ti nije cilj postići pogodak? To je smisao nogometa, samo tako se može nešto napraviti. Kad samo čekaš grešku takvih velikih momčadi, ona se obično nikada ne dogodi. Moramo igrati ofenzivnije, jedino tako ćemo zabiti gol u Ligi prvaka. Naravno, možemo i primiti više golova, ali moramo zabiti taj gol, ova gol-razlika 0:10 je užasna. Svi se sprdaju s nama! To nije lijepo.

Vratimo se Portu. Jesu li oni zaista tako jaki da im možete staviti samo soli na rep?

- Dobri su, dobri. Ali tko nije dobar od naših suparnika u skupini? Moramo vjerovati u sebe, moramo vjerovati da možemo zabiti gol.

Linker
16. rujan 2024 15:06