ARGENTINSKI VEZNJAK

Messijev prijatelj u Rijeci: 'Ja sam ga upoznao sa sadašnjom suprugom'

Scaglia je posljednje dvije sezone proveo u kolumbijskom Once Caldasu s ne baš bajnom statistikom
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 06. kolovoz 2014. 00:07

Posljednjih mjesec ili dva konstantno se pričalo o nekakvom misterioznom Južnoamerikancu, ali nikakva imena nisu procurila u javnost. No, evo ga, stigao je! Lucas Daniel Scaglia u pratnji zastupnika je pohodio Kantridu u ponedjeljak navečer, a prema neslužbenim informacijama dogovorena je suradnja čiji će detalji ostati nepoznati do predstavljanja argentinskog omalenog (168 cm) veznjaka. Zašto još jedan igrač u sredini terena kada ih već ima “o-ho-ho”? Zato jer Močinić i Maleš još nisu blizu povratka, Moises je tek počeo trčkarati, a Brezovec i pogotovo Jajalo ne mogu igrati u napornom ritmu konstantno. Dario Čanađija hvata konce igre, Zlomislić je pokazao “znakove života” u Puli, a na Pušića se ionako, očito, ne računa.

Dakle, 27-godišnji Scaglia je posljednje dvije sezone proveo u kolumbijskom Once Caldasu s ne baš bajnom statistikom, a velik dio karijere proveo je u Grčkoj (Giannina, Panserraikos, Trikalu, Kalloni). Može se okarakterizirati kao “box to box” veznjak, nešto je pokretljiviji od npr. Maleša, ali sportski direktor Juričić ističe:

- Nije doveden kao pojačanje, već kao prinova. Potpisat će ugovor, no prvenstveno smo ga doveli da ojačamo južnoameričke veze te da vidimo kako će se prilagoditi. Moramo ga još procijeniti, iako sigurno nije bezvezan igrač.

Inače, Scaglia je najbolji prijatelj iz djetinjstva Lionela Messija! Upravo je novi riječki igrač s pet godina upoznao najboljeg igrača svijeta sa sadašnjom suprugom Antonellom Rocuzzo koja mu je - sestrična!

- Poznajem Lea oduvijek. Sjećam se da su mu davali hormonalne injekcije u svaku nogu, ali nikada nije zaplakao - rekao je Scaglia za XL Semenal, magazin koji se u članku bavio Messijevim životom od rane faze.

Navodno, u planu je još jedan igrač sredine terena, no taj posao raspetljat će se u idućim danima, ovisno o oporavcima. Što se tiče posudbi Alispahića i Pušića (Osijek) te Oršića (Belupo), pregovori između klubova traju.

U međuvremenu, Luka Marić više nije član kluba s Kantride. Rijeka je ovog ljeta imala “+1” opciju koju nije odlučila iskoristiti. Pomalo logično, s obzirom na popunjena stoperska mjesta te vrijeme koje bi Mariću bilo potrebno da se vrati u natjecateljski ritam nakon operacije prednjih križnih.

- Klub mi je dao korektnu ponudu, ali nismo se uspjeli dogovoriti. Nastavljam s terapijama, nadam se da ću pronaći drugi klub. Žao mi je, u Rijeci sam se osjećao odlično, sve je bilo super. Nadam se da ću se vratiti još jači - rekao je Luka Marić na odlasku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 14:36