Davor Zunic / CROPIX
RIJEKA - VIKINGUR 4-0

Kek svojim igračima: 'Ne želim vidjeti šetanje po terenu, prijelazni rok je još aktivan'

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 07. kolovoz 2014. 15:19

Domaći ogled s Vikingurom, osim podebljanja europskog koeficijenta, nudi novu mogućnost za stjecanje dodatnog međunarodnog iskustva. Ali, i ne samo to. Nekim pojedincima, naime, večerašnji će susret biti prilika za hvatanje minutaže. S obzirom na prednost iz prvog ogleda i činjenicu da se kod nekih standardiziranih igrača vidi umor nagomilan ludim ritmom utakmica tijekom posljednjih mjesec dana, za očekivati je promijene u sastavu Rijeke.

- Slažem se da su neki igrači na maksimumu, možda čak i preko toga. Pred svaku utakmicu pokušavamo naći one koji nam u datom momentu mogu najviše dati. Pokušat ćemo zarotirati. Sad, kolika će to biti brojka, to je teško za reći. Razmišljam u prvom redu odmoriti Tomečaka i Brezovca. Za ostale ćemo vidjeti.

Ako neće Kek, onda ćemo mi spomenutom dvojcu dodati još najmanje pet-šest “startera” iz perioda koji je iza prvoligaša s Kantride. Za očekivati je da sraz s Ferojcima neće započeti Kramarić, Krstanović, Leovac, Lešković, Samardžić, Jajalo... No, nogometna filozofija slovenskog stručnjaka neće se promijeniti.

- Sigurno da ću postaviti visoke kriterije pred one igrače koji konkuriraju za sastav. Jesmo u jednom jakom ritmu utakmica, ali ja i dalje stojim iza toga da je to privilegij. Za to do čega smo došli treba živjeti, odricati se... Mi smo sve to radili i sada moramo to i potvrđivati.

U vatru će vjerojatno Boras, Bertoša, Kvržić, Budicin, Jahović, Ajayi,... Možda i Čanađija debitira pred domaćim navijačima?! Evo im prilika da poprave rejting!

- Očekujem pozitivnu reakciju od onih koji su imali malo manju minutažu, a koji danas budu “unutra”. Svi bi željeli igrati, meni kao treneru to je potpuno jasno. No, svi ne mogu igrati ili može samo “11+3”. Tu smo za sada dobro balansirali. Mene veseli pozitivna klima u svlačionici. Nekada bi trener bio najsretniji da može uvrstiti 15 igrača, ali regule su takve da je to nemoguće. Sigurno da su tu neka vrlo “interesantna imena”.

Evo vam prilika

Kek je, kao što vidimo, “otvoren za suradnju”! Uz poruku...

- Evo, provociram one koji na klupi sjede možda malo više nego što bi to oni htjeli, ili što mislite vi i navijači. Evo im prilika protiv protivnika koji sigurno neće “leći” na Kantridi. Vidjeli smo u Torshavnu koliko je je bilo duela. Pored toga, Vikingur je pokazao da može pobijediti na gostovanju.

Pričati o motivu u trećem pretkolu Europske lige, protiv koga kod da igrate, potpuno je bespotrebno. Poznato je i to da je Kek “lud na alibije”!

- Bolje im je da nađu motiv! Da ne bi već u 15 minuti bilo “s igrališta na klupu”. Neće biti dobro ako se netko večeras bude šetao po Kantridi. Prijelazni rok još je uvijek aktivan. ‘Ajmo vidjeti tko je zaslužio dres Rijeke...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:46