Tea Cimas / CROPIX
OKRŠAJ NA MAKSIMIRU

MATJAŽ KEK NAJAVIO VELIKI DERBI 'Bit će to utakmica o kojoj će se pričati'

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 05. prosinac 2014. 19:49

Maksimir je pretposljednja prvenstvena postaja Rijeke uoči zimske pauze. Bijeli pušu za vrat vodećem sastavu lige, što sutrašnji ogled čini još zanimljivijim...

- Dobro je kada se prije ovakve utakmice, prije derbija, priča isključivo o nogometu, odnosno o onome što će se događati na igralištu - započet će trener Matjaž Kek, koji definitivno neće moći računati na usluge ozlijeđenih Krstanovića i Ajayja, dok Moises “za sada ne dolazi u obzir”.

- Zapravo, dobili malo informacija o njegovu stanju budući da nismo trenirali osim na umjetnoj travi. Kolike su šanse da Brazilac zaigra? To je stvar liječničke službe. Nije trenirao tjedan dana, nije trenirao ni prije Osijeka. Iako posljednje pretrage obavljene kod dr. Nemeca nisu donijele ništa alarmantno, menisk i ligamenti nisu oštećeni. Stvar je samo upalnog procesa koji se treba zaustaviti. A kada će se to dogoditi... Sigurno da Moisesu ne ide u priloga da čas moramo trenirati na umjetnoj travi, čas u blatu.

Ako Brazilac ne bude spreman?

- Nismo mogli probati na treningu pa ćemo morati “na papiru”. No, imamo nekoliko kombinacija, jedna od njih je da pokušamo s još jednim klasičnim veznim (4-5-1) ili klasičnih 4-4-2.

Koliko je nemogućnost normalnog obavljanja treninga, uslijed kiše koja neprestano već tjednima pada na Kvarneru, remetila pripremu za derbi?

- Definitivno da je to naš najveći problem. Mogli bi kukati, ali... Ne možemo ništa napraviti po tom pitanju. Pripremu smo proveli u jednoj improvizaciji, što sigurno nije idealan način, pogotovo za ovakvu utakmicu Nije jednostavno, no izdržat ćemo još ovih nekoliko mjeseci. Moramo!

Modri su u HNL-u uvjerljivi kod kuće?

- Mislim da se u posljednje vrijeme bilo toliko komparacija Dinamo u odnosu na Rijeku i obrnuto - kazao je Kek i dodao:

- Dinamo je moć u hrvatskom nogometu. Ne govorim o događanjima oko igrališta, to mene ne zanima. Na terenu imaju kvalitetu. Na kraju, to su pokazali u posljednjoj utakmici, onoj odigranoj u Puli. Znamo što nas čeka, znamo kamo idemo. Najprije moramo razmišljati o sebi, sebe dovesti u stanje da damo maksimu i da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu.

Koje pravo lice Dinama: ono iz Rumunjske ili iz Pule?

- To morate njih pitati. Rekao sam već, moja jedina preokupacija je Rijeka, odnosno kako da mi budemo još bolji. Tražit ću od igrača da se fokusiraju na sebe. Uz, naravno, dužno poštovanje prema protivniku.

Bili li prvi čovjek struke Rijeke bio zadovoljan remijem u Maksimiru?

- To pitanje je irelevantno! Nemam odgovora na njega. Razmišljanje o bodu ili bodovima samo je gubljenje energije. Strahovito bih bio zadovoljan kad bi svi igrači koje budu igrali pokazali ono što znaju, u utakmici o kojoj će se pričati. A rezultat...? Toliko se tijekom susreta može dogoditi stvari koje mogu utjecati na konačan ishod.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 21:24