Damir Krajac / CROPIX
VUKOJEVIĆ OTPISAN?

Mamić: 'Zavidan sam Rijeci... Peče me kada vidim da naši navijači ne slave golove'

Veliki repsekt Rijeci, ali ja još uvijek misilm da tijek utakmice ovisi o nama - kaže trener Modrih
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 05. prosinac 2014. 16:28

Prava, čvrsta i agresivna utakmica! I dakako trijumf Dinama! To su očekivanja Zorana Mamića uoči derbija s Rijekom u Maksimiru. Do ostvarenja cilja Mamić mlađi će probati doći s oporavljenim Antolićem i bez Ognjena Vukojevića. Pomalo neshvatljivo ali donedavni reprezentativac ispao je iz kruga kandidata za derbi. Doduše, u njemu nema niti Wilsona, ali za Portugalca je sasvim jasno koji su razlozi posrijedi. Takvim, u krajnju ruku čudnim odlukama, u kojima Goncalo i Andrijašević imaju prednost pred Vukojevićem, čini se da Zoki sam pili granu na kojoj sjedi.

- Rijeka je najbolji protivnik u ligi. Izrasli su u pravu ekipu i derbi doživljavamo s maksimalnim respektom. Ipak, siguran sam kako je Dinamo taj koji odlučuje kakva će biti utakmica - samouvjereno će strateg Dinama koji je glavnu prednost svoje momčadi u odnosu na Rijeku pronašao u kvaliteti kadra.

- Naravno da to treba pokazati na terenu, ali motiva neće nedostajati - naglasio je.

U Maksimiru smatraju kako bi eventualnom pobjedom napravili značajan korak prema obrani naslova prvaka. Ne i presudni.

- Mislim da je neozbiljno uoči 18. kola govoriti da bi pobjeda značila naslov prvaka. Igraju se još dva kruga, puno je tu bodova u igri... Jasno je da pobjedom stvaramo lijepu zalihu kao i da u slučaju poraza Rijeka dolazi na bod i donosi napetost.

Zoran Mamić ne skriva zadovoljstvo pojavom konkurencije. Puno su puta u Dinamu naglasili kako su slabi europski rezultati plod izostanka podražaja u HNL-u.

- Naravno da je kvalitetna Rijeka dobra za naš nogomet jer je liga interesantnija. Volio bi da ima u HNL-u još tri ili četiri takve Rijeke koja ima euforiju u regiji, medijima i malo sam zavidan na svemu tome. No, ponavljam kako mi je drago jer je to dobro za sve nas.

U najavi utkamice nije se moglo pobjeći od teme Kramarić. Bivši ‘plavi 9’ zaludio je nogometnu Europu i biti će najveća opasnosti za Dinamo.

- Dobro igra, u sjajnoj je formi ali na nama je da ga zaustavimo.

Osim Vukojevića, iz kruga kandidata su ispali Ibanez i Ježina koji su se ozljedili na posljednjem treningu. Više od fizičke je upitna psihička sprema Dinama.

- Puno smo razgovarali i vjerujem da ćemo nastaviti ondje gdje smo stali u Puli.

A kada smo kod Pule, Zoran Mamić je evocirao detalj s te utakmice.

- Malo me ‘peče’ slika iz Pule kada je Soudani zabio pogodak ispred naših navijača, krenuo slaviti a onda je vidio da oni niti ne znaju da je Dinamo zabio. Nažalost, to je tako.

Rijeka je pretposljednja utakmica u HNL-u u ovoj kalendarskoj godini. Bliži se pauza u kojem će Zoran Mamić morati riješiti neke dvojbe oko kadra s kojim kreće na proljeće.

- Imam neke ideje u glavi zbog velikog kadra a malog broja utakmica. S nekima ćemo pokušati naći rješenje da se raziđemo, neki će na posudbe. Vidjet ćemo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 23:31