Drago Sopta / Cropix
ŠTIMAC OPET IZVISIO

Markovićevi i Mamićevi lobisti slomili neodlučne, Vlatko obećao - Liga 16 ostaje!

Slobodno napišite da Vlatko Marković ima zajamčen 31 glas, to je sto posto, utrka za predsjednika je riješena, izjavio je Ante Vučemilović-Šimunović, član IO HNS-a...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. studeni 2010. 18:12

Utorak je bio plodan za Vlatka Markovića, njegovi ljudi tvrde - ključan. Nekoliko županijskih saveza stalo je uz aktualnog predsjednika HNS-a.

- Sve je ovjereno kod javnog bilježnika. Marković ima sedam potpisa, tako je postao pravovaljani kandidat, među njima je i naš autogram. Predali smo ih u ZNS-u, a on će dokumentaciju proslijediti HNS-u - kazao je Đuro Bukvić, predsjednik NS Virovitičko-podravske županije.

- Karlovačka je potpisala, to je definitivno - priznao nam je Ante Vučemilović-Šimunović, član IO HNS-a i desna ruka Vlatka Markovića.

Dakle, Marković posjeduje službeno sedam potpisa, Igor Štimac dva. Takvo je trenutačno stanje. Tih sedam koji su za status quo raspolažu sa 17 glasova, što naravno nije dovoljno, ali iz njegova tabora eto tvrde da za dugovječnog Vlatka neće biti problema. Od ranije su za njega bili ZNS, NS Osječko-baranjski i Krapinsko-zagorski, a za Štimca Splitsko-dalmatinski i Ličko-senjski.

Sad je jasno kako su Mamić i ostali Markovićevi lobisti pridobili velik broj neodlučnih:

- Dogovorili smo da zbog teške financijske situacije, s obzirom da mnogi klubovi žive u neimaštini, Liga 16 ostane još godinu dana. Dakle, i sljedeće sezone igrat će se Liga 16. Odluka o prolongiranju uvođenja Lige 12 bit će donijeta na toj Skupštini u prosincu, na prijedlog jednog od županijskih saveza - otkrio je Vučemilović.

Podsjećamo, u srpnju je izglasano smanjenje lige na 12 članova, kasnije na 10. Tada je ostalo nejasno koliko bi se igrala Liga 12, godinu ili dvije. Sad je očito da ostaje na čekanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 23:41