Ronald Goršić / Cropix
TEATAR APSURDA

Marković ostao bez jednog saveznika - Željko Ščrbačić ide dvije godine u zatvor!

Željko Ščrbačić, direktor bjelovarskog poduzeća Česma, osuđen je u utorak na dvije godine zatvora zbog pronevjere. Na prosinačkoj HNS-ovoj skupštini bio je član izborne komisije koja je blagoslovila pobjedu Vlatka Markovća
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 24. veljača 2011. 10:28

ZAGREB - U dvomjesečnoj sapunici o borbi za vlast u Rusanovoj 13 počinjemo svjedočiti sve uvrnutijim i bizarnijim epizodama. Nakon što je u utorak Uefa još jednom stala iza “zakonito izabranog” Vlatka Markovća, dan poslije objavljena je vijest koja teško kompromitira zakonitost prosinačkih izbora. Željko Ščrbačić, član izborne komisije na skupštini 17. prosinca, osuđen je naime na jedinstvenu zatvorsku kaznu od dvije godine!

Ovaj bjelovarski saveznik Zdravka Mamića gulit će vrijeme iza rešetaka zbog gospodarskog kriminala počinjenog u Česmi, istom onom drvnom poduzeću iz kojeg se sredinom devedesetih prema nogometnim visinama vinuo Dinamov gazda.

Da priča bude apsurdnija, Ščrbačić je u nogometnim forumima nastavio živjeti i kao član Komisije za žalbe, kojoj bi se valjda trebao žaliti tim poraženog predsjedničkog kandidata Igora Štimca.

- Ova je priča samo jedan od razloga zašto bi Ministarstvo uprave trebalo poništiti prosinačku skupštinu kao nelegalnu. Na toj je skupštini sudjelovao i Zdravko Mamić, što znači da je prethodno predočio dokaz da se protiv njega ne vodi kazneni postupak. Tko mu je potpisao tu potvrdu, ako znamo da se protiv Mamića vodi sudski postupak zbog ‘torbarenja’ HT-ovim dionicama? - pita se Štimac.

Dok Štimac čeka pravorijek Ministarstva uprave, Markovićeva vlada traži zakonske rupe kroz koje će progurati financijsko izvješće. Po analogiji iz političkog života, proračun može donijeti samo HNS-ova skupština, ta zadaća ne ulazi u ingerencije Izvršnog odbora koji će u srijedu okupiti predsjednik Marković.

Kako izbjeći sjednicu?

- Zakonska je obveza Saveza izaći pred Skupštinu s financijskim izvješćem do kraja veljače, u suprotnom bi Fina od 1. ožujka trebala blokirati HNS-ov račun. Marković sada traži način kako progurati proračun. Skupštinu se ne usudi sazvati jer zna da bi na njoj bio smijenjen - tvrdi Štimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:32