Zagreb, 200211.Hotel Westin.Skupstina io Hrvatskog nogometnog saveza.Cestitke novom predsjedniku Igoru Stimcu.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / CROPIX
ŠTIMAC U PROTUNAPADU

'Markovića zovem na razgovor od prvoga dana, ali s Mamićem ne mislim pričati!'

'Siguran sam da je Marković zaboravio Platiniju navesti kako je na nelegalan način izabran, da nije sazvao Izvanrednu skupštinu što je bio dužan nego redovnu'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. veljača 2011. 12:32

Fifa i Uefa već su presudile Igoru Štimcu. Kažu - neće vas priznati!

- Uopće me ne zabrinjava njihovo obrazloženje, objavljeno na stranici Uefe. Ono je došlo kao posljedica lažnih ili selektivno plasiranih informacija koje im je dao Vlatko Marković. Siguran sam da nije naveo kako je na nelegalan način izabran, da nije sazvao Izvanrednu skupštinu što je bio dužan nego redovnu, potpuno je jasno da nije spomenuo koliko je puta radio suprotno Statutu na koji se poziva, tako i sada određujući datum Skupštine za 19. travnja, premda je zakonska obveza financijsko izvješće usvojiti do kraja veljače. A jasno je zašto to nije učinio, zato što nema većinu, jer bi bio oboren.

Mislite da će Fifa i Uefa preispitati svoj stav ako dobiju dodatne podatke, za koje kažete da im trenutačno nisu poznati?

- Itekako će ga korigirati nakon što im dostavimo dokumente, koji će im biti poslani. Istina ima samo jedno lice.

Danas u Zagreb dolazi Michel Platini, primit će ga premijerka Jadranka Kosor. Hoćete li se možda naći s njim?

- Nisam i neću kontaktirati s njim prije nego što Ministarstvo uprave donese odluku.

Ante Kulušić, čovjek koji je glasovao za vas, predlaže da svi sjednete za stol i pronađete zajedničko rješenje jer nastavi li se ovako za 2-3 mjeseca bit će još gore, a najveći je gubitnik hrvatski nogomet.

- Na takav razgovor pozivam Vlatka Markovića od prvoga dana. Ali nemam namjeru pregovarati s onima koji krše zakon. Recite vi meni kako je moguće da je Zdravko Mamić glasovao na Skupštini 17. prosinca iako cijela Hrvatska zna da se protiv njega vodi kazneni postupak zbog torbarenja? Tko mu mora izdati potvrdu da je “čist”? Sud! Ako mu ju je itko dao. Na temelju čega ga je Verifikacijska komisija priznala kao pravovaljanog zastupnika? Je li u tome netko učinio krivično djelo? Na kraju, je li normalno da nakon svega obnaša funkciju u Izvršnom odboru? HNS ne poštuje propise ove države, a nitko na to na reagira.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:27