Boris Kovačev/CROPIX
NE VRIJEDE NI ISPRIKE

Mamiću prijeti udaljavanje iz sporta zbog klevetanja! Buljan ne pristaje na nagodbu!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 03. travanj 2012. 13:22

Hoće li zbog tužbe Ivana Buljana u dogledno vrijeme Zdravko Mamić biti lišen svih funkcija u hrvatskom nogometu?! I to je teoretski moguće, pa i to daje dodatnu draž suđenju što ima razveseliti javnost u idućem razdoblju. Jučer se pak prvi čin nije dogodio, odgođen je. Naime, jučer se u Općinskom sudu u Splitu, u Dračevcu nije pojavio ni Zdravko Mamić, a ni njegova odvjetnica Jadranka Sloković koja je putem faksa poslala obavijest sutkinji Pivčević kako zbog ranije preuzetih obveza ne može pristupiti zakazanom prvom ročištu, prenosi Slobodna dalmacija.

Tako još nije ni započeo sudski proces Ivan Buljan protiv Zdravka Mamića, u kojem bivši sportski direktor Hajduka zbog klevete i javne uvrede kazneno goni alfu i omegu Dinama.

- Kolegica Sloković sigurno ima obveza, ali ni to ne može trajati unedogled, očekujemo da sutkinja Pivčević u skoro vrijeme odredi novi termin - rekao nam je Damir Bekavac, Buljanov odvjetnik.

Po srijedi je kazneni progon po privatnoj tužbi, dakle ne po službenoj dužnosti Državnog odvjetništa, nego po želji privatne osobe, ali u konačnici može po tuženika imati teške posljedice, jer ako Mamić bude proglašen krivim, te se izričito primijeni članak 13 Zakona o športu to bi značilo da bi Mamić mogao biti udaljen iz športa sa svih svojih funkcija!?

- Tužba je na kaznenoj osnovi, a tek kasnije ćemo ovisno o ishodu razmotriti mogućnost i građanske parnice - objasnio je Bekavac.

Navodno je Mamić nedavno nazvao Buljana i zamolio ga za razgovor, da mu “ne zatvori odmah mobitel”. Buljan ga je saslušao, nije poklopio slušalicu, ali nije sklon ideji da mu se Mamić ispriča, da se bilo kako nagode i zakopaju sudske sjekire... Nego:

- Nema nagodbe, neka sud odradi svoje - tvrdokoran je Buljan.

Mamić može biti osuđen jer su njegovu klevetu spram Buljana objavili svi mediji. Uvreda je, objašnjavaju nam, ako se opsuje, ali ako se raznim pikanterijama dira primjerice u obitelj, e onda je to već - kleveta.

Buljan se osvrnuo na sumnjivo suđenje utakmice Dinamo - Hajduk 3:0, taj finale Kupa iz 2009. dospio je na tapet polemika u ljeto 2010. godine, a Buljanova razmišljanja nagnala Mamića da Buljanu javno saspe “bolje mu je nek’....” itd., itd., što ne bismo smjeli dalje ni spominjati jer se time duševne boli Buljana produbljuju i otežavaju cijeli proces.

Mamić može biti kažnjen novčano, možda uvjetnom kaznom, neće zbog svega toga ići u zatvor, ako smijemo prejudicirati. Ali, ako bude kažnjen hoće li doći do primjene članka 13 Zakona o športu?

Kad je, dakle, novi termin prvog ročišta kod sutkinje Pivčević? Odvjetnik Bekavac čeka kao zapeta puška, a odvjetnica Sloković, kad će imati nešto vremena i može li poslati nekog od svog tima vježbenika?!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 23:45