Drago Sopta/CROPIX
MAMIĆ SE NE PREDAJE

'Liga prvaka ponovno stiže u Zagreb, a naši navijači će gledati Barcu, ali besplatno!'

Piše: ArhivaObjavljeno: 10. travanj 2012. 14:50

Na obraćanje naciji kasnio je desetak minuta. Zdravko Mamić dosta se dobro držao za nekoga koga je, prema njegovim riječima, par sati ranije strefio infarkt. Skoro. Razlog su naslovi u dnevnim tiskovinama.

- Evo, zabranila mi glasnogovornica da upotrijebim neku težu riječ. Iako, ja bih najradije onako, u originalu. Jer, znate mene - kazao je Mamić.

Da, znamo. I zato smo se svi skupa začudili kakva je to bila “kamilica”. Gospodična Morana je napravila posao za pet. Jer, u usporedbi s, primjerice, istupom ministra Jovanovića nakon prekida u Puli, Zdravko Mamić ispao je ogledni primjer bečke škole. Balkanskog smjera... Potom je uslijedilo, među ostalim, i naricanje kako su ga mediji rastužili.

- I ne samo mene već i 1,7 milijuna navijača. Sedmi naslov prvaka u nizu se minorizira i opisuje na ružan i zao način - zavapio je Zdravko Mamić s govornice ne zaboravši se posuti pepelom.

- Mamić je radio greške, ali imamo i rezultate - o sebi će u trećem licu izvršni predsjednik koji je naslov prvaka proslavio u okruženju radne zajednice.

- Mi smo u subotu bili sretni, pjevali i radovali se. U klubu se ljudi itekako vesele, ne sramimo se uspjeha. I znam da će netko ove moje riječi etiketirati Mamićevom eskapadom i tiradom, ali neka... Valjda će netko čuti. Istina se uvijek mora boriti, i istina uvijek pobjeđuje. Nismo se umorili, želimo nove trofeje, jedinstvo Dinama i novi pohod na Ligu prvaka", dodao je Mamić koji izgleda nije propustio vatikansku čestitku Uskrsa na tv-u.

- Moderni ubojica jaše - citirao je ni manje ni više nego papu Benedikta XVI.

Sa Trga Sv. Petra ipak se spustio na Markov trg te od Benedikta učas došao do ministra obrazovanja. Naime, zanimalo nas je jel’ ministar Željko Jovanović poslao čestitku za naslov prvaka.

- Primili smo ih puno i još uvijek stižu. Stvarno ne znam jel’ nam i ministarstvo čestitalo. Međutim, ne bih više to komentirao. Nema smisla dolijevati ulje na vatru. Riječnik ministra je neprimjeren - kazao je Mamić. I ostao živ!

I ne samo to, nego je i nastavio u pomirljivom tonu o do jučer, doslovno, najljućem neprijatelju na ovim meridijanima i s kojim se medijski toliko puta obračunavao!

- Izlaz je u nadi i ljubavi. U energiji. Vjerujte, izlaz postoji... - završio je Zdravko Mamić. Nogometnim rječnikom, bilo je to klasično spuštanje lopte na zemlju. I ne bi se čudili da dvojac pijetlova uskoro vidimo u nekom restoranu. Samo je pitanje bi li to bio pomirbeni ručak ili posljednja večera!?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 02:26