Damir Krajac / CROPIX
ODGOVORIO KRITIČARIMA

Mamić: 'Želim da navijači prepoznaju koliko se ulaže i kakvu ekipu stvaramo'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 01. kolovoz 2014. 17:40

Treći domaći trijumf u nizu Dinamo će tražiti u subotu protiv Zadra na Maksimiru (21.00 h ). Zadar je redovito neugodan na svojim Stanovima, a znao je zapapriti i na Maksimiru kada je prije dvije godine okrenuo 0-2 u 3-2 i izbacio Dinamo iz Kupa. Riječ je o iskusnoj momčadi sa sjajnim stručnjakom Ferdom Milinom na klupi, ali jasno je da će rezultat ovisiti isključivo o Dinamu.

- Cilj je nastaviti seriju pobjeda i prikazati sve bolju igru. Pretpostavka je da će Zadar igrati dosta zatvoreno, a naša želja je što prije ‘otvoriti bravu’ i utakmicu usmjeriti na naš mlin - najava je Zorana Mamića koji će promijeniti momčad u odnosu na Aalborg. Nešto slično je napravio nakon Žalgirisa pa smo vidjeli kako je to izgledalo protiv Lokomotive...

- Sve ima pluseva i minusa. Standardizacija je sigurno dobra, ali ja bih spomenuo i optimalizaciju u kojoj želimo da što više igrača bude u formi. Ako ćemo pet utakmica u nizu igrati u istom sastavu, onda sedam ili deset drugih igrača ne mogu biti u natjecateljskoj formi. Treba pronaći pravi balans i nekakvu sredinu. To su čari trenerskog poziva - objasnio je trener Dinama koji se dotakao nekih slabijih strana na gostovanju u Danskoj. Dakle, Sigali...

- Izuzev greške na početku, ja sam zadovoljan kako je odigrao i nemam primjedbi. Ne treba secirati svaku grešku, jer ćemo svi skupa završiti u ludnici - tumači Mamić pa nastavlja s Pivarićem i lijevom stranom koja je bila dosta propusna.

- Desna strana Aalborga bila je ofenzivnija. Tu moramo biti bolji, ali nisam nezadovoljan igrom Pivarića. Antolić? Nije istina da trkački ne može igrati na krilu. On je jedan od naših najspremnijih igrača i to nije sporno - zaključio je Zoran Mamić koji je iskoristio priliku pa još jednom pozvao navijače na tribine Maksimira.

- Neka prepoznaju naš entuzijazam. Koliko se radi i koliko ulaže, kakva se ekipa stvara i kakvi su nam rezultati. Klub treba navijače - apel je Mamića mlađeg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 07:25