SREBRIĆ GLAVNI TAJNIK

Mamić: Skupština HNS-a će se održati 19. travnja, ova Štimčeva nije legalna!

Skupštinari, nemojte se odazivati na nelegalna okupljanja, ova je situacija već dovoljno naštetila nogometu, jer osobni su interesi bili iznad svega - rekao je Mamić
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 16. veljača 2011. 16:20

Nogometna travestija u Rusanovoj 13 nastavljena je u srijedu, kada je Zorislav Srebrić obnovio mandat glavnog tajnika Hrvatskog nogometnog saveza premda bi već u nedjelju, 20. veljače, kompletna nogometna vlada na čelu s Vlatkom Markovićem mogla odletjeti u povijesnu ropotarnicu.

U reprizi prosinačkih izbora (20. veljače, hotel Westin) Igor Štimac je, naime, osvojio nekoliko “klimavih” županijskih središnjica i u nedjelju se namjerava proglasiti novim predsjednikom nogometne organizacije. Zdravko Mamić pokušavao je proteklih dana u tišini izminirati Štimčevu akciju, ali nije uspio zaljuljati niti jednog od njegovih 25 vijećnika koji čine skupštinsku većinu. U srijedu je napokon odlučio oporbenom udaru parirati kupovinom vremena - redovnu skupštinu sada saziva 19. travnja - ali oporba više nema strpljenja za taktička nadmudrivanja i želi po Mubaravkovu receptu pomesti s vlasti našeg nogometnog faraona.

- Nedjeljna skupština koju saziva Igor Štimac nije legitimna - rekao je Zdravko Mamić koji je u srijedu u Rusanovoj 13 istrčao pred novinare nakon što je starijim suradnicma darovao slobodno popodne.

Pokušavajući izgladiti štetu s prosinačkih izbora, Dinamov gazda hofirao je brojnim županijskim zastupnicima, ali njegov šarm više nije mogao odškrinuti vrata u provinciji, gdje ga doživljavaju kao satrapa koji je cijelu organizaciju podredio interesima svoje trgovačke agencije. Smatra kako bi održavanje nedjeljne skupštine ''otvorilo vrata anarhiji'', nakon koje bi HNS bio izložen sankcijama UEFA-e, odnosno FIFA-e.

Isturajući Vlatka Markovića i Zorislava Srebrića u prvi plan, Dinamov gazda pokušava kupiti vrijeme i pregrupirati snage jer nedjeljnu reprizu izbora, naravno, ne želi uvažiti. Zato je sljedeću redovnu skupštinu HNS-a najavio za 19. travnja...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 16:35