Drago Sopta/CROPIX
GAZDA MU OPROSTIO

Mamić igračima smanjuje ugovore: Vida se nagodio i plaća 'samo' pola kazne!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. rujan 2012. 13:21

U Maksimiru nikad mira, ne može proći niti dan bez neke priče iz kulisa. Iako je Vida napravio ozbiljan incident, kazna od 100 tisuća eura mnoge je šokirala, nitko se nije nadao da će reprezentativni stoper biti kažnjen s tolikom svotom. Ali, nakon što je Sammiru “odrezano” 270 tisuća eura, nije čudno. No, onda je kažnjen i Ivan Krstanović sa 20 tisuća eura, jer se nije ustao članu Skupštine u maksimirskoj loži. Radi se o jednoj od najbizarnijih kazni, ali, svaki “zašto” ima svoj ”zato”.

Naime, Zdravko Mamić zadnjih je dana krenuo u pregovore oko smanjenja ugovora igračima, iako je Liga prvaka donijela Dinamu blagostanje, činjenica da budućnost ne nosi povećanje izvannogometnih prihoda, natjerala je Modre čelnike da razmisle o novim potezima. Na popisu se našlo i uvijek nepopularno “kresanje” ugovora. Kako smo saznali, Domagoju Vidu Dinamo je također htio smanjiti ugovor, za otprilike 50 tisuća eura, a Vidi se ideja nije baš dopala. Nije odgovorio potvrdno, ostavio si je nekoliko dana za razmišljanje, a onda je stigao incident s pivom. Što bi se reklo, baš je “natrčao”. I dobio tu drastičnu kaznu, koja bi, nagađa se, bila manja da je Vida odmah potpisao smanjenje ugovora. No, pouzdani stoper nije želio potpisati kaznu, već je u klub došao s menadžerom Ivanom Cvjetkovićem na pregovore.

- Vida je potpisao kaznu, nema tu nikakvog problema - rekao je dan kasnije sportski direktor Zoran Mamić.

No, nije kazao da će Vida platiti “samo” 50 tisuća eura. Jer, Vida se, očito, uspio nagoditi, neće biti klasičnog smanjenja ugovora, već će mu tih 50 tisuća “cjepnuti” od aktualnog ugovora. Dakle, vuk sit, a ovca cijela, iako tko zna kako bi završila priča da Vida nije napravio incident!

Međutim, time su se otvorilo pitanje je li i “slučaj Krstanović” zapravo kazna za odbijanje manjeg ugovora ili uistinu tek bizarna slučajnost? Je li možda i on “natrčao”? Možemo tek nagađati, kao što ćemo tek vidjeti hoće li u skoroj budućnosti biti još sličnih nevjerojatnih kazni, koje će otkriti jesu li povezane s pričom o smanjenju ugovora. Bez obzira i na Ligu prvaka, maksimirskoj blagajni novac uvijek dobro dođe, budućnost na tom planu očito ne nudi svijetle tonove.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. rujan 2024 00:06