Davor Zunic / CROPIX
SPLIT BEZ MATE BILIĆA

Maloča uoči gradskog derbija: 'Želimo s prvog mjesta čekati dvoboj Rijeke i Dinama'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 03. listopad 2013. 19:09

Interesantna uvertira gradskom derbiju Hajduka i Splita na Poljudu (subota, 19 sati). Više nego ta utakmica u središtu interesa našle su se prijateljske utakmice koje će Hajduk, odnosno Split odigrati u pauzi zbog nastupa reprezentacije protiv uglednih europskih klubova.

Hajduk igra kontra Bešiktaša Slavena Bilića (četvrtak 10. listopada), a Split protiv Udinesea hrvatskih nogometaša Kelave, Bubnjića i Mlinara (subota 12. listopada).

To su prijateljski mečevi koji će sigurno privući veliku pozornost. Hajduk se nada i dobroj zaradi od prodaje ulaznica, a sigurno je i da će za Split biti zanimljivo gostovanje Udinesea.

Udinese je jedan od najjačih europskih klubova s kojima se Split uopće dosad sastao.

Podsjetimo, Split je dosad igrao protiv Fulhama u kvalifikacijama za Europsku ligu, ali ne na Parku mladeži, nego u Dugopolju. Na pripremama u Turskoj igrali su protiv ruskog Zenita, a ovo je prvi put da je jedan tako ugledan klub dolazi u Park mladeži.

Tudor u pozitivnoj seriji

O Udineseu danas zna se sve - majstori su skautiranja i pronalaženja mladih i nepoznatih igrača - a crtice iz prošlosti kazuju da su na Friuliju ponikli Zoff, Capello pa i Reja, koji je bio trener Hajduka, a najveća zvijezda svakako je bio Brazilac Zico, ali i naš Ivica Šurjak.

Kad je riječ o prvenstvenom derbiju Hajduka i Splita, atmosfera je različita u dva tabora. Hajduk je u pozitivnoj seriji, a Split nije. Izgubili su od Istre i grčevito im treba povratak na pozitivnu stazu.

Roce mijenja Bilića

“Crvenima“ će faliti neki važni igrači, a prije svih Mate Bilić koji ima kartone. Roce će ga zamijeniti, a on je još kao igrač Istre znao zagorčati život Hajduku.

“Roce će biti glavna opasnost u redovima Splita”, kaže Mario Maloča, kapetan Hajduka, koji ističe da Split ima dobre igrače u rezervi i da to neće biti lak meč. Ne očekuje laganu pobjedu kakva je bila u Parku mladeži u prvom dijelu prvenstva (3-0 za Hajduk).

“Ja bih volio da rezultat na kraju bude takav, ali respektiram Split i mislim da oni imaju dobru ekipu i da zaslužuju imati više bodova nego što ih sada imaju”, dodao je Maloča.

Hajduk će tražiti pobjedu.

“Želimo pobijediti i u subotu zasjesti na prvo mjesto. Dogodilo se isto kao lani, nitko nije očekivao da ćemo biti u vrhu. Nadam se da ćemo s prvog mjesta čekati derbi Rijeke i Dinama.”

Jaka konkurencija

Maloča je zaboravio neugodnosti iz Rijeke, pa i razbijenu glavu.

Okrenimo se nogometu, a Hajdukova punta Anton Maglica ističe da je Hajduk još jači nego ovoga ljeta.

“S Iluridzeom i Bukvom igramo još bolje. Iluridze je izvrstan, on može proći svakoga na malom prostoru, a Bukva ima sjajan centaršut. Nemojte zaboraviti niti Andrijaševića koji je odličan igrač, pa i Anđelkovića koji je također dobar. Imamo jaku konkurenciju i šteta je što svi ne igraju”, poručio je Maglica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:17