Vladimir Dugandžić/Cropix
TRAŽI TRENERA

Maleš otišao po Vladimira Petkovića, ako 'zapne' u Švicarskoj, ide po Prašnikara

- Tko je? U roamingu sam i velika je kiša po autoputu pa se ne čuje dobro. Javite se malo kasnije, tajanstven je bio Maleš. Treći kandidat za klupu Hajduka je Elvis Scoria
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. svibanj 2011. 23:44

U novoj sezoni ide novi početak s novim trenerom. To je bilo jasno već prilikom inauguracije Ante Miše, a potvrda je stigla nakon prvog poraza, na Poljudu od Cibalije krajem travnja. Miše će u subotu voditi svoboj s Lokomotivom, ali nije isključeno da njegov nasljednik s tribina promatra momčad u posljednjoj utakmici sezone. Predsjednik Maleš jučer je iz Zagreba produžio u inozemstvo. Premda se novinarima nije javljao, skriveni broj uvijek zna biti dobra 'fora’.

- Tko je? U roamingu sam i velika je kiša po autoputu pa se ne čuje dobro. Javite se malo kasnije - kazao je Maleš.

'Malo kasnije’ više se nije dogodilo, ali jasno je da je Uprava Hajduka u velikoj potrazi za novim stručnjakom koji će povesti Bijele na pripreme 6. lipnja. Na prvom mjestu želja nalazi se Vladimir Petković. Hrvat iz Sarajeva, koji je prije osam dana zaključio svoj posao u Young Boysima, u kratkom je roku iznenađujuće postao favorit. Trener za kojeg mnogi nisu ni znali do trenutka kada se u tisku pojavilo njegovo ime kao potencijalnog, ali i vrlo kvalitetnog kandidata. Zašto kvalitetnog, upitat će se mnogi domaći treneri koji bi rado sjeli na Hajdukovu klupu? Zašto Petković ima prednost u odnosu na trenere koji se godinama dokazuju u HNL-u? Odgovor je vrlo jednostavan, u Hajduku su još prilikom dolaska Talijana Reje shvatili da je ulazak stranog trenera u svlačionicu najbolji potez za Upravu. Jer, kada stranac uzme Bijele, onda više nema dodatnih pitanja oko igračkog kadra.

Bojana Prašnikara, je u ovom trenutku ipak kandidat broj 2. Slovenac koji je ove sezone vodio Rudar Velenje, a trenutno je slobodan trener, ima životopis koji očito privlači. Trener je čvrste ruke, ali Petković je u prednosti jer je mlađi i trener koji se posljednjih godina borio za naslov. To je veliki adut, jer Prašnikar je bio u Bundesligi prije tri godine, ali je sa Cottbusom imao grčevitu borbu za ostanak.

Na treću poziciju probio se Elvis Scoria. Novo ime u sadašnjoj konkurenciji, ali ne i novi stručnjak u poljudskim kandidaturama. Njegov minus je pečat trenera defenzivca, a plus je rezultat s Rijekom iz sredine prošlog desetljeća.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:45