I BILLY MEĐU KANDIDATIMA

Čelnici Hajduka na klupi žele Milanovu stopersku legendu - Alessandra Costacurtu!

Osim Costacurte Hajduk je u pregovorima i s brazilskim napadačem koji je nekoć nosio dres U-21 selekcije Carioca. Bit će ovoga ljeta živo i prometno na Poljudu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. svibanj 2011. 00:57

Vijest je zvučala pomalo čudno, ali u istinitost nije trebalo sumnjati. U potrazi za trenerom Hajduk je ušao u pregovore s tri stručnjaka, a jedan od njih je Billy Costacurta?! Uskličnik zato što je vijest zaista velike snage, ali i upitnik jer Costacurta nema trenerskog iskustva da bi se mogao nositi sa zahtjevnim poslom na Poljudu.

U karijeri ima samo jedan angažman i nije trener s rejtingom kao što je bio Edoardo Reja, koji je Bijele vodio prije dvije sezone. Međutim, kada je Hajduk u pitanju, nikada se ne treba čuditi kadrovskim rješenjima. Već smo tolika 'čuda’ u imenovanjima vidjeli zadnjih godina, pa ni trener na početku karijere poput Costacurte ne može imati prefiks - iznenađenja.

Alessandro’Billy’ Costacurta ima veliko igračko ime, ali i više nego skromnu trenersku karijeru. Igrao je na poziciji stopera i libera dugih 20 godina u AC Milanu, od 1986. do 2007., postavši legenda Rossonera. Oprostio se od igranja u 41. godini i odmah se posvetio stjecanju trenerske displome. Radio je u stožeru Carla Ancelottija, da bi se u jesen 2008. okušao u trenerskom poslu na klupi drugoligaša Mantove. Trener Mantove bio je šest mjeseci i klub je napustio prije završetka sezone, kada ga ja zamijenio Mario Somma spasivši klub od ispadanja.

Osim Costacurte Hajduk je u pregovorima i s brazilskim napadačem koji je nekoć nosio dres U-21 selekcije Carioca. Bit će ovoga ljeta živo i prometno na Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:37