TRENERSKO RJEŠENJE

Billy Costacurta voli Split i zna za Hajduk: 'Bilo bi zanimljivo, ali nitko me nije zvao'

- Amo Spalato (volim Split), to je za mene jedan od najljepših gradova na svijetu, bio sam nekoliko puta i upamtio mu ljepotu – bilo je prvo što je lenedarni igrač kazao
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 19. svibanj 2011. 17:13

Znajući da se Petković ne može tek tako odvezati od Young Boysa i treba mu vremena, eto nas do – Costacurte. Hajduk ne traži jednostavna rješenja, što su mu pred nosom, nego želi veliku igru, traži nogometni autoritet ‘sa strane’ koji bi mu osigurao lakši nesmetan rad i napredak. Novog Zebeca, novog Vucova, novog Ćiru, novog Reju. Tako se barem govori, ne vjerujući unaprijed ‘domaćem kadru’. Naravno, sve ovo nas navodi još jednom na činjenicu da je Ante Miše iduće sezone samo trener – juniora. Pa da vidimo...

Dva-tri poziva i eto nam telefonskog broja slavnog Billyja. Dobili smo ga bez problema, odazvao se, kao da nije riječ o tako slavnom nogometašu. Sami smo se začudili, jednostavan čovjek:

- Nije teško doći do mog broja, ja se odazivam... A vi ste? Iz Hrvatske? iz Splita?

Ostao je začuđen. Mora li blefirati da se još nisu ni čuli ni vidjeli? Jesu li i njemu kazali ‘ako te novinari dozovu pravi se nevješt, nemoj im priznati’!?

Blef ili ne, Costacurta je rekao da smo mu prvi glas:

- Spalato, znam Spalato (to je Split na talijanskom op. a.)...

Čak se i opustio:

- Amo Spalato (volim Split), to je za mene jedan od najljepših gradova na svijetu, bio sam nekoliko puta i upamtio mu ljepotu – bilo je prvo što je kazao za Slobodnu Dalmaciju.

Nismo nastavili o Dioklecijanovoj palači, nego smo se prebacili na nogomet, na Hajduk , ‘kalčo’. Zvali su vas?

- Ne, nisu. Malo mi je čudno to što najprije zovu novinari. Baš nikakve kontakte nisam imao, otkud sve to vama?!

Pa smo mu ispričali. Zidovi imaju uši. U Poljudu nas sigurno neće demantirati.

- Ne znam što bih vam rekao, kako da odgovorim bi li bilo zanimljivo? Bi... Volim Split, znam za Hajduk. Raspitat ću se kod Zvone ( Bobana op. a.), to je sigurno.

Ako ga iz Hajduka još nisu zvali, barem smo otvorili vrata razgovorima. Sa Zvonom Bobanom igrao je godinama u istom dresu, to ne moramo ni spominjati.

Otvorio bi i vrata suradnje s Milanom, s jedne strane Barcelona, s druge Milan...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:29