Tom Dubravec/CROPIX
RNK SPLIT - DINAMO 1-0

Ante Rebić pogodio za prvu pobjedu Splita nad Dinamom, Vulić zagorčao život Čačiću!

U utakmici 15. kola HNL-a Split je u Parku mladeži pobijedio Dinamo s 1-0 pogotkom Ante Rebića. Na ljestvici Modri imaju osam bodova prednosti ispred Hajduka
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 10. studeni 2012. 12:57

Dinamo je izgubio u Splitu. Crveni su nanijeli i drugi poraz "modrima" u ovom prvenstvu. Poslije Kantride Ante Čačić je izgubio i na Parku mladeži i sad je već u ozbiljnim problemima.

Gol Ante Rebića za veliku pobjedu Splita 1-0. Zoran Vulić se potvrdio kao specijalist za pobjede protiv Dinama. Iskusni trener pobijeđivao je kad je bio na klupi Hajduka, sad je pobjedio i kao trener Splita. Ovo je prvi trijumf "crvenih" protiv momčadi iz Maksimira u HNL-u. Dinamo je bio loš, neprepoznatljiv, potpuno bezopasan. Splićani su ih potpuno nadigrali i zasluženo pobijedili.

Ambijent na Parku mladeži nije bio na razini očekivanja, na tribinama se našlo oko dvije tisuće gledatelja. Izostala je žešća podrška domaćima dok je Boysa bilo stotinjak, oni su svoj koncert uvreda kontra Mamića izveli u okruženju jakih snaga specijalne policije. Na travnjaku Ante Čačić nije imao na raspolaganju Sammira koji je ozljeđen dok je Zoran Vulić morao igrati bez Parackog i Galovića. Izostanak Sammira bio je evidentniji, više se osjetio na igri "modrih". Dinamo je odigrao jako lošu utakmicu, bez prave igre i šansi.

Split je većim dijelom utakmice bio puno bolja momčad. Odigrali su "crveni" najbolje poluvrijeme otkako je Vulić trener. Početak utakmice nije dao naslutiti ovakav rasplet. Dinamo je bio u prilici doći do vodstva već na otvaranju utakmice. U 6. minuti Beqiraj je zatresao stativu. Bio je to izvrstan pokušaj snažnog centarfora Dinama, sa ruba kaznenog prostora, odapeo je prizemnu loptu koju Vuković nije mogao dohvatiti. Na sreću Splitova vratara lopta je umjesto u mreži odsjela na stativi.

Vulić je postavio ofenzivnu momčad, sa visokim Bagarićem u vršku napada, a podrška su mu bili ofenzivci Belle, Vojnović i Rebić. Belle je bio u nekoliko obećavajućih situacija, ali je pretjerao u svojom driblinzima. Kamerunac je radio veliki promet, ali nije napravio nikakvu zaradu.

Split je stvarao nekakve polušanse, a gol su zabili poslije pravog poklon bon stopera "modrih" Ante Puljića. U opasnoj zoni njemu je Rebić ukrao loptu i sjurio se prema vratima Kelave. Bila je to matna situacija koju je Rebić rutinirano riješio.

Najbolju šansu za izjednačenje Dinamo je imao u 40. minuti kad je po krilu prošao Čop, a Vrsaljko se spetljao u petercu ispred Vukovića.

Čačić je na poluvremenu napravio dvije zamjene, poslao je u igru Ademija i Rukavinu i okrenuo formaciju sa početnih 3-5-2 na 4-3-3. Ali nije uspio okrenuti igru. Kako je vrijeme prolazilo, popuštali su živci, Joe Šimunić je tako propisno izudarao Vojnovića bez lopte za žuti karton.

U 66. minuti Rebić je mogao zaključiti ovu priču. Poslije prodora Marčića po desnoj strani Rebić je ostao sam ispred Kelave na desetak metara od vratiju, ali je njegov udarac Kelava obranio. U zadnjih pola sata utakmica se raspala. Dinamo je imao nekakvu prividnu inicijativu, posjed lopte ali bez pravih šansi.

Igrači Splita počeli su otezati, a sudac Trampus je dijelio žute kartone gotovo za svaki prekršaj, podijelio ih je sedmorici nogometaša Splita. Gledatelji su se počeli zabavljati skandirajući "žuti, žuti" poslije svakog kontakta, a onda i "Hoćemo crveni". Sudačka nadoknada trajala je kao vječnost, igrala se viktorija pred vratima Splita, Trampus je isključio Vulića, ali ništa nije pomoglo. Dinamo je izgubio.

SPLIT - DINAMO 1-0 (Rebić 25)

Kraj utakmice!

Još pet minuta sudačke nadoknade.

86. minuta - Halilović je iz slobodnog udarca pucao visoko preko gola. U svakom slučaju, zanimljiv odabir Modrih za izvođača ovakvih slobodnjaka iz opasnih pozicija.

69. minuta - Kovačić je opalio s vrha 16-erca, Križanac je uklizao i spasio Vukovića.

67. minuta - Split je promašio meč-loptu! Marčić je proigrao Rebića, koji je bio sam ispred Kelave, ali je traljavim udarcem omogućio vrataru Dinama da upiše veliku obranu.

59. minuta - Zaiskirilo je između igrača, a na kraju je žuti karton dobio Šimunić

57. minuta - Kovačić je sjajno proigrao Beqiraja, koji je iz solidne pozicije pucao katastrofalno.

55. minuta - Ademi je nakon kornera pucao, lopta je prošla kroz šumu nogu, ali i pokraj vratnice.

53. minuta - Dinamo je preuzeo inicijativu, ali nema prilika...

Završeno je prvo poluvrijeme!

40. minuta - Čop je prizemno ubacio s desne strane, a Vrsaljko je na pet metara od vrata promašio cijelu loptu.

38. minuta - Pehar je sjajno ubacio iz slobodnog udarca, lopta je preletjela Kelavu, ali srećom po Modre Rebić je bio u kutu iz kojeg je nemoguće skrenuti loptu u mrežu.

35. minuta - Još jedna majstorija Rebića. Sjajno je u for gurnuo Bagarića, koji je na sedam metara od gola premlako reagirao i Dinamova obrana je rasčistila situaciju,

33. minuta - Split je i nakon gola bolji suparnik. Dinamo izgleda očajno, zasada se Čačićeva momčad nikako ne uspijeva nametnuti agresivnom domaćinu.

25. minuta - Split vodi nakon velikog poklona Ante Puljića. Stoperski par Dinama bezbrižno se dodavao na svojoj polovici, a nonšalantni Puljić je katastrofalno primio loptu koju mu je oteo Rebić. Napadač Splita sjurio se prema Kelavi, zaobišao ga i pogodio praznu mrežu.

21. minuta - Splićani su loše očistili gužvu nakon jedno slobodnog udarca, lopta se odbila do Kovačića, čiji udarac s 20-ak metara je bio loš.

15. minuta - Belle se poigrava s Dinamovim braničima, ali srećom po Zagrepčane Kamerunac forsira udarce iz velike daljine, umjesto da proigrava suigrače.

12. minuta - Velika šansa Rebića. Sjurio se mladi napadač Splita prema Kelavi, opalio sa desetak metara, ali lopta je otišla na tribinu s BBB-ovcima.

11. minuta - Rebić je opasno ubacio iz slobodnog udarca, ali Bagarić nije dobro zahvatio loptu.

7. minuta - Sjajna lopta Bellea za Rebića, ali napadač Splita bio je za korak prekratak. Da je uspio primiti loptu, bio bi sam ispred Kelave.

6. minuta - Stativa spašava Split. Na 18 metara od gola Beqiraj je okrenuo Pehara, odapeo lijevicom, a lopta je završila u vratnici!

3. minuta - Puljić i Kelava su komplicirali, Pehar je pao preko vratara Dinama, ali sudac je procijenio da se igrač Splita gurao i dosudio prekršaj u napadu.

Utakmica je počela!

SPLIT: Vuković - Marčić, Križanac, Glumac, Hrgović - Radotić, Pehar, Bagarić (od 75. Baraban) - Rebić (od 82. Erceg), Vojnović (od 85. Radeljić), Belle;

DINAMO: Kelava - Vida, Šimunić, Puljić (od 46. Rukavina) - Vrsaljko, Calello (od 46. Ademi), Brozović, Kovačić, Pivarić - Čop, Beqiraj (od 73. Halilović).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:39