Drago Spota/Cropix
ISTISNUO RADOŠEVIĆA

Lovre Kalinić se iskazao obranama: Radio sam cijelu jesen kao pas i isplatilo se

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. veljača 2011. 16:41

Svake dvije godine u Hajduku stasa novi Kalinić iz Solina. Poslije centarfora Nikole koji je u ljeto 2009. napustio Poljud, na redu je vratar Lovre.

- Nismo u rodu, ima nas puno Kalinića u Solinu. Pokraj Jadra sam počeo, odmah kao vratar, već s osam godina. Ali nakon dvije sezone prešao sam u Hajduk.

I sportski direktor Ivica Kalinić karijeru je započeo u Solinu gdje su prije 30-ak godina glavni igrači također bili Kalinići, Petar i Mladen. Lovre je za početak sve nadmašio visinom. Sa 198 cm i 94 kg imponira pojavom među vratnicama, a prikazanim obranama na pripremama u Beleku natjerao je Vučevića da poruči “i Subašić će se zamisliti za svoju poziciju”.

- Dobro zvuči, mora se priznati. Ali, zna se tko je Subašić, broj jedan. Ostali se bore za ulogu drugog vratara.

U Turskoj se Lovre Kalinić (20) uspio izboriti ispred Radoševića koji je završio jesen na vratima dok je Subašić bio ozlijeđen. Kalinić je od nominalno trećeg došao do serioznog pretendenta na “jedinicu”.

- Svaki je vratar kandidat za prvog čuvara mreže. Ja sam i danas spreman preuzeti odgovornost, ali svjestan sam da mladom vrataru treba kaljenja. Još nisam dokazani vratar, tek sam u fazi uspinjanja u karijeri.

Skroman je Kalinić, taj solinski div među vratnicama. Prije sedam mjeseci se vratio s posudbe iz trećeligaša Novalje.

- U četiri godine se puno toga dogodilo i premda sam u prvi tren mislio da će karijera ići lakšim putem, morao sam se dokazivati po Drugoj i Trećoj ligi, u Junaku i Novalji. Ali, nisam požalio. Dobro je biti u momčadi gdje trebaš stvarati prevagu, gdje su tvoje obrane ključ za uspjeh ekipe.

U lipnju prošle godine Kalinić je u pripreme startao kao drugi vratar, ali imao je taj status samo jednu utakmicu. Nakon test-dvoboja u Glesinsttettenu (5:4) Kalinić je lagano preselio na tribine.

- Ali nisam zbog toga gubio nadu. Bio sam treći vratar cijelu jesen, međutim, radio sam kao pas. Borio sam se i stalno vjerovao da će doći trenutak kada ću opet dobiti priliku. U proteklih sedam mjeseci puno sam mentalno napredovao. Čak više nego igrački.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:52