Drago Sopta/Cropix
TREĆI REMI BIJELIH

Vaha i Zoran Mamić svjedočili vrlo dobroj partiji pomlađenog Hajduka protiv poljskog Lecha

Unatoč tome što su Bijeli bili hendikepirani brojnim izostancima, i ova kombinarana momčad odigrala je odličnu utakmicu protiv Lecha iz Poznana
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 07. veljača 2011. 19:28

BELEK - Hajduk se vraća za Split s 'bodom' protiv Lech Poznana, poljske momčadi koja je ušla među 32 momčadi Europske lige. No, takvim epilogom Splićani mogu biti razočarani jer su prema svemu viđenom u posljednjoj utakmici priprema morali slaviti.

Hajduk je odigrao sjajno prvo poluvrijeme. Disciplinirano su držali raspored u igri, a individualnim potezima ulazili u prilike za razliku od Poljaka koji nisu zapucali prema golu Subašića.

Nakon jedne takve akcije Marin Ljubičić i Režić su razmjenili dupli pas nakon kojeg je Ljubičić doveo Hajduk u vodstvo u 24. minuti. Do kraja prvoga djela Oremuš je mogao i povećati vodstvo, ali njegovom udarcu ispriječila se stativa.

- Ovo je bilo najbolje poluvrijeme Hajduka na pripremama. Zaslužili smo pobjedu, imali više šansi i bili konkretniji od protivnika - rezimirao je Goran Vučević koji u ovoj utakmici nije mogao računati na Vukušića, Trebotića, Andrijaševića, Jozinovića i Sačera koji su imali reprezentativne obaveze, baš kao i Bulku koji je otišao na pripreme reprezentacije Albanije. Brkljača i Maloča bili su ozlijeđeni.

Lech je izjednačio iz kaznenog udarca u 55. minuti nakon što je Jonjić igrao rukom u kaznenom prostoru Hajduka. Strijelac je bio Semir Štilić.

Od pojedinaca vrijedi istaknuti Tičinovića i Tomasova koji su odigrali dojmljivu utakmicu, a da je Hajduk odigrao dobru utakmicu priznao je i trener Dinama Vahid Halilhodžić koji je u društvu Zorana Mamića pogledao prvo poluvrijeme.

HAJDUK: Subašić - Oremuš, Maloča, J. Buljat, J. Barišić - M. Ljubičić, K. Ljubičić - Režić, Tomasov, Tičinović - Ahmad Sharbini (još su igrali Kalinić, Anas Sharbini, M. Barišić, Bašić, Džoni i Milić)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:33