Admir Buljubašić / CROPIX
TREĆI NA LJESTVICI

Lokosi nikad bolji: 'Na Poljud idemo bez bijele zastave, bit će to sjajna utakmica!'

Bio sam skeptičan kada su na ljeto u Dinamo otišli Ademi, Brozović i Puljić, no pokazalo se da sam se bezveze brinuo - rekao je iskusni Tomislav Martinac
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 13. studeni 2012. 17:49

Nikad u povijesti Lokomotiva nije bila tako dobra u ovoj fazi sezone. Treće mjesto nakon 15 odigranih kola otkako je 2009. ušla u elitni rang hrvatskog nogometa nikad nije držala.

Tomislav Martinac (29), veznjak i po potrebi lijevi bek, od ovog ljeta više nije najstariji član Lokosa, 'zeznuo' ga je nekoliko mjeseci stariji Mathias Chago. No Martinac je zato u klubu dulje od bilo kojeg svojeg suigrača.

Nakon završetka juniorskog staža u HAŠK-u, sezone u Hrvatskom dragovoljcu, odrađuje svoju osmu sezonu u klubu s Kajzerice. Član Plavo-bijelih bio je i u 4. ligi.

- Plan je da preskočim legende kao što su Sopić, Bule, Mujčin i za Lokomotivu igram do 40. godine! Hvala Bogu, klub funkcionira vrhunski, sve je sređeno. Na nama igračima je da samo treniramo i igramo. Čujem se s dečkima u drugim klubovima, koji nisu dobili plaću 6-7 mjeseci, a kod nas eventualno plaća može doći samo ranije. Imamo sve što nam je potrebno, sve što zaželimo. Bio sam ovog ljeta na probi u Turskoj uz blagoslov kluba, ali upetljalo se previše ljudi i stvar je propala. Zahvaljujem svima u Lokomotivi što su me podržali i prihvatili kad sam se vratio. Sada se više ne mislim tako lako maknuti odavde, nemam više 20 godina da me razni menadžeri i menadžerčići vozaju. Bio sam na mnogo probi, obišao cijeli svijet, a nigdje nisam bio! Zanima me samo Lokomotiva i mogu otići eventualno ako dođe neka konkretna ponuda koju ne mogu odbiti - kaže Martinac, plavokosi igrač s logičnim nadimkom Crni.

Koji je ključ uspjeha ove Lokomotive?

- Glavni razlog su uistinu kvalitetni igrači, uz njih i sjajan stručni stožer. S njima zajedno dišemo kao jedan, njihovi problemi su naši, a naši su njihovi. Momčad je snažna, uz Dinamo i Rijeku najjača u ligi. Veseli me što igramo nogomet, trener nam ne dopušta da bezveze nabijamo loptu, sve radimo kroz pas-igru. Atraktivni smo za gledatelje, a te crne rupe u koje upadamo će nadam se nestati.

Martincu je ovo osma sezona u klubu. Je li ova generacija Lokomotive najjača u modernoj povijesti?

- Za mene jest. Bili smo jaki i u prvoj sezoni pod vodstvom Roya Ferenčine, ali mislim da smo sada bolji. Bio sam skeptičan kada su na ljeto u Dinamo otišli Ademi, Brozović i Puljić, no pokazalo se da sam se bezveze brinuo. Svi oni koji su došli stvarno su ih vrhunski zamijenili. Imamo kadar od 25 igrača koji bez problema mogu igrati.

Prije točno godinu dana uoči utakmice u Maksimiru između Lokomotive i Hajduka, Martinac je najavljivao 'Hajduk nije ništa posebno, mi smo bolji'. I bili su, Lokosi su slavili sa 1:0. U subotu je novi okršaj ovih klubova vrijedan drugog mjesta, ovoga puta na Poljudu. Martinac je godinu dana stariji i iskusniji.

- Bez obzira što je klub u problemima, igrači Hajduka su se digli i skidam im kapu. Očito je da trener Mišo Krstičević radi dobar posao, Hajduk ima dobru momčad, koja pobjeđuje. Jači su nego prošle jeseni, bez obzira što su tada igrali Anas Sharbini, Marin Tomasov, Srđan Andrić... Imena ništa ne znače, što se vidi i kod nas. Mnogo je, aj'mo reći anonimnih igrača, ali u stvari se radi o jako kvalitetnim pojedincima. Hajduk je u svakom slučaju favorit, no mi ne dolazimo s bijelom zastavom. Uvjeren sam da će to biti jako dobra utakmica - zaključuje Martinac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 17:43