Damir Krajač/CROPIX
SPLIT PAMTI PO LOŠEM

Lekina iskustva: 'Nikad se s Poljuda nisam vratio kao pobjednik, to mi je velika želja'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. veljača 2013. 13:20

Derbi se približava, atmosfera se diže iz dana u dan. Kad je Maksimir u pitanju, optimizam bubri kao kvasac. Dinamovi nogometaši vjeruju da će se iz Splita vratiti kao veliki pobjednici. Dobili smo osjećaj kako svi jedva čekaju da Mile pokrene autobus i krene u grad pod Marjanom.

- Želim pobjedu na Poljudu, to bi bila moja prva pobjeda u Splitu. Nikad se iz grotla Poljuda nisam vratio kao pobjednik, a to mi je ogromna želja - kaže Jerko Leko.

Priča da bi trijumf Modrih značio i “polagano zaključivanje prvenstva”. Na podatak da je Poljud neosvojiv za Dinamo već 1967 dana, Leko će kazati:

- Onda je vrijeme da taj niz Hajdukove nepobjedivosti završi u nedjelju. Mi smo spremni, protiv Rijeke smo pokazali kako se igra. Motiv je bio ogroman, takav će biti i u Splitu, pa bez obzira na sve najave iz Splita, naš pravi ulazak u utakmicu trebao bi odrediti tu splitsku priču.

Leko će na Poljudu igrati na svojoj omiljenoj poziciji defenzivnog veznog, Arijan Ademi će biti instaliran u ofenzivnijoj varijanti, ispred njega na lijevoj strani.

- To je super kombinacija, Ademiju to isto odgovara. Još smo na pripremama razgovarali o tim varijantama. Tako Ademi ima više slobode u igri, ja sam tu da zatvaram leđa njemu, Sammiru i ostalima koji će igrati ispred mene u veznoj liniji. Na ovoj svojoj poziciji mogu najviše dati.

Poznati ste po beskompromisnosti, znate napraviti dosta prekršaja, plašite li se da bi vas sudac mogao “počastiti” nekim kartonom?

- Istina, protiv Rijeke sam napravio nekoliko prekršaja, ali ne grubih. Čuvao sam se za Poljud, jer da sam dobio žutaka to bi mi bio treći pa ne bih igrao u Splitu. Ali na prošlom derbiju Brkljača je dobio crveni karton zbog prekršaja na meni. Dakle, nije istina da samo ja tučem na Poljudu.

Tko je najopasniji igrač Hajduka?

- Vuković je u dobroj formi, treba respektirati Maglicu, Andrijaševića... Ima Hajudk dobrih mladih igrača, publika će ih nositi. Ali mi smo u prednosti. Nismo opterećeni, imamo kvalitetu više - zaključio je Leko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 13:36