MODRI OTIŠLI U DALMACIJU

Jurčić traži prvu pobjedu u Splitu: 'Pumpaju atmosferu, ali moji igrači nisu kukavice'

Imamo samo jedan problem s ozljedom i to je Zvonko Pamić. Jako mi je žao jer je već izgubio desetak dana, a radi se o dečku na kojeg itekako računam, rekao je Jurčič
Piše: GNK DinamoObjavljeno: 23. veljača 2013. 14:29

Trener Dinama Krunoslav Jurčić uoči puta u Split došao je na konferenciju za medije i najavio najveći hrvatski derbi, prenosi gnkdinamo.hr.

- Odradili smo trening, i puno bih zahvalio svim radnicima na stadionu, tzv. "Miljčevim momcima", koji nam napornim radom omogućavaju da cijeli tjedan koliko-toliko normalno treniramo - zahvalio se trener vrijednim radnicima pa se okrenuo na stanje u momčadi Dinama uoči najvećeg hrvatskog derbija.

- Raspoloženje u ekipi je jako dobro, atmosfera je odlična i pozitivna. Poslije Rijeke se sve dignulo jer smo demonstrirali nogomet kakav želimo igrati te na kakvom ćemo inzistirati u svim utakmicama pa tako i sutra - kaže trener pa nastavlja:

- Očekujem pravi derbi, vrhunsku utakmicu i ono što je najvažnije - praznik nogometa. Obje ekipe su pokazale kako znaju igrati i to je najbolja pozivnica svima da dođu i uživaju u utakmici.

Kakav Dinamo možemo očekivati na Poljudu odnosno kako su tekle pripreme za najveći hrvatski derbi:

- Ne može derbi u Splitu biti utakmica kao i svaka druga, ali nismo ništa posebno pripremali osim uobičajenih video analiza i skautiranja protivnika. Mi imamo svoj stil nogometa koji igramo i koji treniramo te ćemo ga prezentirati i u Splitu.

Trener je analizirao i protivnika:

- Pitanje je koliko je to mlada momčad jer imaju iskusnih igrača koji imaju dosta prvoligaških utakmica po raznim ligama. Svakako ih krasi rad i čvrsta igra, a naravno da imaju oscilacije u prezentacijama. Mi uvijek respektiramo Hajduk, imaju dobre rezultat i vjerujem da će nam biti dostojan protivnik.

Strateg Dinama očekuje agresivnu igru domaćina:

- Agresivnost im je forte otkako je gospodin Mišo Krstičević preuzeo momčad, a u derbiju je to uvijek posebno naglašeno. Očekujem da će isto tako, čvrsto i agresivno, igrati i protiv nas, a na nama je odgovoriti na isti način - rekao je trener pa se osvrnuo i na atmosferu:

- To je uobičajeni scenarij kada dolazi Dinamo, pumpa se atmosfera i Hajduk će imati maksimalnu podršku, ali osjećam u momčadi sjajno raspoloženje i imamo ekipu koja nije sklona utjecajima od strane vanjskih faktora tako da me to uopće ne brine.

Krunoslav Jurčić još čeka na svoju pobjedu na Poljudu:

- Bilo je svakakvih utakmica u kojima smo mogli i na Poljudu dobiti, recimo kada smo vodili 2:1 par minuta prije kraja i slično, ali to je sve samo statistika koja se prije ili kasnije promijeni - rekao je trener pa zaključio:

- Ja se iskreno nadam već ove nedjelje.

O Pamiću:

- Imamo samo jedan problem s ozljedom i to je Zvonko Pamić. Jako mi je žao jer je već izgubio desetak dana, a radi se o dečku na kojeg itekako računam i koji sigurno ima potencijal za Dinamo. Nadam se da će se što prije oporaviti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:23