Damir Krajač/CROPIX
OPASNIJI OD UKRAJINACA

Krznar skenira Ludogorec: 'Želimo li do tri boda, moramo zaustaviti Misidjana'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 03. listopad 2013. 12:02

U Maksimiru nisu ništa prepustili slučaju. Ludogorec je skeniran iz svih kutova. Uživo ga je dva puta gledao Marijan Vlak, dok ih je Damir Krznar skautirao na pet, šest DVD-a. Ne sumnjamo da je Branko Ivanković dobio sve informacije o utakmici čiji će ishod bitno usmjeriti ‘modri’ brod.

- I Vlak i ja smo zaključili slične stvari o Ludogorecu - referirao je Damir Krznar. Asistent Branka Ivankovića zaključuje da je prvak Bugarske sličan Dinamu. Riječ je o tehnički jakoj momčadi koja voli loptu i nadigravanje. Uzimanje posjeda protivniku je prioritet, bez obzira s kim igrali.

Jači nego lani

- Potpuno su drugačiji od Čornomoreca. Siguran sam da se neće zatvoriti, a samim time će i nama biti lakše - tvrdi Krznar koji ih je gledao i lani pa lako može uočiti razlike u odnosu na Ludogorec pod Petevom...

- Nema sumnje da su jači, iskusniji i uigraniji. Dojam je kako su ciljano išli kupiti dva igrača koji će ubrzati igru i dobili su ih u Espinhi koji igra na poziciji zadnjeg veznog te posebno u Virgilu Misidjanu - naglasio je Krznar. Riječ je o bivšem mladom reprezentativcu Nizozemske, podrijetlom iz Surinama, koji je u kolovozu stigao iz Willema II za 700 tisuća eura.

- Igra na desnom krilu. Strašno je brz - naglasio je Krznar.

Međutim, i dalje sve ovisi o Marcelu Nascimenu da Costi, poznatijem pod nadimkom Marcelinho. Riječ je o veznjaku koji je Dinamu zabio u obje lanjske utakmice, ali i koji je u 57. minuti uzvrata u Maksimiru izletio iz igre zbog drugog žutog kartona.

Ozbiljna su momčad

- Opasan je. Puno toga u igri Ludogoreca ovisi o njegovom raspoloženju - smatra Krznar.

U prijevodu, riječ je o bugarskom Sammiru.

Među silnim utakmicama Ludogoreca koje je pogledao posljednjih dana, Damir Krznar je vidio i onu s PSV-om koja je dala krila Dinamovom protivniku.

- Dosta dobro su napadali u toj utakmici i nisu dali PSV-u da razvije svoju igru. Pratila ih je i sreća jer su prvi gol zabili zbog pogreške obrane. Taj gol me podsjetio na onaj Josipa Šimića Ajaxu 1998. godine - sjetio se pomoćni trener Dinama, dodavši kako je PSV imao svojih prilika koje su bile izglednije, ali ih nisu iskoristili. Sve u svemu, na Philips Areni se Ludogorec predstavio kao ozbiljna momčad koja ima glavu i rep.

- Optimist? Ako ponovimo igru iz prvog poluvremana protiv Čornomoreca apsolutno da. Osim što smo tada pokazali da možemo igrati na vrhunskoj razini, prvak Bugarske više nam odgovara od Ukrajinaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:06