BIVŠI TRENER

Petev upozorava Modre: ‘Sjećate li se kako ste se mučili s nama? A sada je Ludogorec još jači’

‘Ali, Dinamo ima šanse. Ludogorec jest dobio PSV, ali bio je to PSV s puno pričuva’
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 02. listopad 2013. 15:49

Lani je trener Ludogoreca Ivajlo Petev toliko dojmio braću Mamić da se odmah našao u užem krugu kandidata za trenera Dinama. Poslije Čačića nije mogao doći jer je još uvijek bio na klupi Ludogoreca s odštetnom klauzulom od dva milijuna eura, ali nakon Jurčića je bio blizu.

- Istina je da smo razgovarali - kaže Petev..

Redovito prati ‘modre’

- Odbio sam Šerif iz Moldavije jer sam se nadao dolasku u Dinamo, ali na kraju se klub odlučio za Ivankovića. Nema ljutnje. To je posao - rezimira 38-godišnji stručnjak kojem smo savjetovali upornost. Jer, kako je Branka Ivankovića krenula karta, uskoro bi mogao novi krug izbora... A možda upravo zato Ivajlo Petev redovito prati rezultate Dinama. Naime, iznenadio nas je pitanjem što se to dogodilo u Zadru.

- Malo su se dečki opustili nakon što nisu ušli u Ligu prvaka - odgovorili smo Bugarinu koji se nasmijao.

- I mislio sam da je problem psihološke prirode. Ovaj Dinamo ima kvalitetu za velike stvari, ali preduvjet je da igrači imaju čistu glavu - tvrdi on. Nazvali smo Peteva s molbom za taktički recept kojim bi Dinamo u četvrtak od 21.05 sati mogao pokoriti stadion Vasil Levski. Međutim, odbio nas je.

- Pa ne mogu ja protiv svojih. Samo ću vam reći da je ovaj Ludogorec jači od onog lanjskog, a svi se sjećamo koliko je Dinamo imao problema s nama - otpilio nas je Petev.

Dinamo ranjen i opasan

Unatoč tome što simpatizira klub iz Maksimira, jasno je za koga će navijati.

- Ipak sam ja Bugarin, a pobjeda mog bivšeg kluba bio bi veliki uspjeh za naš nogomet...

Ivajlo Petev smatra da sutra nema favorita.

- Šanse su i dalje 50:50. U Nizozemskoj je Ludogorec odigrao dobru utakmicui dobio 2-0, ali im je na ruku išla činjenica da je PSV odmarao puno igrača jer im je slijedio derbi s Ajaxom koji su nekoliko dana kasnije dobili 4-0. S druge strane, Dinamo je jak i ranjen zbog poraza od Čornomoreca, a takav je itekako opasan...

Linker
22. rujan 2024 20:34