Nenad Dugi/Cropix
KRUNO JURČIĆ

Krunoslav Jurčić pred derbi: Hajduk mi je važniji nego Real Madrid!

- Joe Šimunić će nam se priključiti u četvrtak poslijepodne. Dobio je slobodan dan da ode u Berlin i sredi premještaj - kazao je Jurčić
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 07. rujan 2011. 20:41

ZAGREB - Euforija oko Lige prvaka dosegla je vrhunac. I dok su u “modrom” salonu slavili što su u svoju mrežu upecali Konzum, na Maksimirskoj ulici se red za ulaznice fino protegao... Pola države bi htjelo gledati “kraljevski klub” i ostatak elite iz skupine D Lige prvaka, a ulaznica je sve manje. Iako još nema službenih podataka, od nekuda je procurilo kako nema ulaznica za “zapad dolje”, a i istoka je sve manje...

No, u pauzi do srijede Dinamo mora na Poljud. Majstor s mora kašljuca, ali Hajduk je ipak Hajduk.

- Ta je utakmica važnija od Reala. Barem meni - iznenadio nas je Kruno Jurčić koji je u društvu kapetana Badelja nazočio potpisivanju sponzorskog ugovora s Konzumom.

Prvo pitanje ticalo se posljednjeg pojačanja koje je sletjelo u Maksimir i koje je izazvalo cijeli niz kontroverzi na relaciji Sjever - Jug.

Šimunić u Berlinu

- Joe Šimunić će nam se priključiti u četvrtak poslijepodne. Dobio je slobodan dan da ode u Berlin i sredi premještaj - kazao je Jurčić koji još uvijek nije siguran hoće li stopera reprezentacije gurnuti u vatru u derbiju.

- Njegov nastup ovisi o tome kako će se osjećati - bio je zagonetan trener Dinama. No, ako je u tome problem, problema zapravo nema. Jer, nakon Izraela je Šimunić sam izjavio kako mu ne smeta atmosfera na Poljudu i da jedva čeka da istrči na travnjak. A nešto slično misli i Milan Badelj. Viroza je očito bila prolazna stvar.

- Čuvao sam se za Hajduk - našalio se Miki koji je izrazio zadovoljstvo što na drugoj strani neće vidjeti Antu Vukušića.

- No, Sharbini i Tomasov su vrhunski igrači. Dugo nismo slavili na Poljudu i bilo bi lijepo da se i to dogodi - rekao je Badelj. A s takvim epilogom Dinamo bi otišao na 8 bodova prednosti.

Barišićeva poslanica

- Teško da bi se riješilo prvenstvo, ali pobjeda nad Hajdukom puno znači na psihološkom planu - završio je Jurčić.

Kako bilo, činjenica je da je fokus usmjeren prema Poljudu. Informaciju kako će policija iz sigurnosnih razloga tražiti da se subotnji derbi na Poljudu igra u ranim poslijepodnevnim satima u Maksimiru nisu htjeli komentirati.

- Shvatite nas. Nemamo još ništa službeno od policije, pa ne želimo prejudicirati - uskočila je glasnogovornica Morana koja je podsjetila kako je i čelnik Dinama pozvao da se “stane na loptu”. U priopćenju je Mirko Barišić pozvao na toleranciju, razumijevanje i radost! Još kada bi netko ozbiljno shvatio te riječi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:11