Ranko Šuvar / Cropix
NAPAD NA NAVIJAČE PAOKA

Na seminaru o sigurnosti u Ligi prvaka prikazan film, u glavnoj ulozi BBB

Pričali su nam Vrbanović i Sakoman da su u Beču se crvenjeli od stida, da su željeli u zemlju propasti dok su se prema njima okretali ostali sudionici seminara...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. rujan 2011. 00:51

Zemljo, otvori se! To je u četvrtak u Beču viknuo Dinamov direktor Damir Vrbanović, na seminaru o sigurnosti na koji su bili pozvani svi sudionici Lige prvaka. Prije no što će startati seminar i uvaženi govornici, prikazala su se dva filma o najvećim neredima u Europi posljednjih godina, filmovi koji su predstavnicima nogometne elite trebali pokazati događaje koji se više nikad ne bi smjeli ponoviti.

A veliki Uefin seminar o sigurnosti startao je s filmom o napadu Dinamovih navijača na autobus s navijačima PAOK-a u Novom Zagrebu! Prikazivale su se scene razbijenog busa i raskrvavljene glave grčkih navijača. Pričali su nam jučer Vrbanović i Sakoman da su se crvenjeli od stida, da su željeli u zemlju propasti dok su se prema njima okretali ostali sudionici seminara. Dinamo je tako, i prije nego je počela Liga prvaka, osramoćen zbog svojih navijača koji su zgrozili europske nogometne stručnjake. Nakon “filmskog festivala” u Beču svi sudionici seminara upozoreni su da se tako nešto u najelitnijem klupskom natjecanju u svijetu neće tolerirati, te da će sankcije u slučaju takvih događanja biti drastične.

Kao što znate, Dinamovi najvjerniji navijači prekinuli su bojkot, te će se pojaviti u subotu na Poljudu. Najavljuje ih se oko 1500. U maksimirskom klubu svi se nadaju da u Splitu neće biti nikakvih incidenata, te da će se poklonici Plavih baviti isključivo navijanjem. Naime, navijači klubova koji igraju u Ligi prvaka pratit će se i u domaćim natjecanjima, Uefa ništa ne prepušta slučaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:24