Drago Sopta / CROPIX
SAMMIR NEĆE U SPLIT

Kruno Jurčić o Križancu: On je jedini igrač iz HNL-a kojeg bi doveo u Dinamo

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. studeni 2011. 18:55

Dinamo u petak gostuje u Parku mladeži, ogled sa Splitom definitvno je derbi kola. Momci trenera Tonija Bašića igraju odličan nogomet, i bit će iznimno zanimljivo vidjeti kako će im se suprotstaviti aktualni prvak i vodeća momčad Prve HNL. Trener Jurčić u četvrtak je u Maksimiru objašnjavao kako su njegovi dečki u vrijeme ove reprezentativne stanke radili odlično, a posebno je naglasio kako su ionako dobru atmosferu još popravili i hrvatski reprezentativci, koji su se vratili iz nacionalne vrste.

Sammir, ipak, neće putovati u Split. Trener kaže, kako je Brazilac u procesu treninga, ali, kako, ipak, ne kandidira za današnji ogled. Izbjegao je odgovor na pitanje hoće li nestašni plavi veznjak biti u konkurenciji za utakmicu s Realom u Madridu. Saznajemo kako Sammir sve bolje i bolje izgleda na treninzima i da bi se mogao naći u avionu koji će, u utorak, odletjeti prema Španjolskoj.

- Split je momčad koju poštujemo, pogotovo njihov kontinuitet i igračko iskustvo. Čvrsti su, organizirano je to društvo, radi se o ozbiljnoj momčadi, koja je iznimno strpljiva - pohvalio je Jurčić današnje Dinamove domaćine.

Naravno, to što je hvalio momke iz Parka mladeži ne znači kako ih se Dinamo pribojava. Jurčić je bio i više nego jasan.

- Mi smo bolji, imamo odličnu atmosferu i, naravno, idemo da pobijedimo.

Na pitanje koga bi posebno istaknuo u redovima Splićana, Jurčić je kazao:

- Ivica Križanac je najbolji igrač Splita, on je jedini igrač iz hrvatske lige, kojeg bi doveo u Dinamo, a, svakako, moram spomenuti mlade momke Rebića i Ercega. Nikako ne smijem izostaviti Romana Obilinovića, on mnogo puta zna izvrsno odigrati, zablistati na Parku mladeži.

Za kraj treba napomenuti, da je Ivan Kelava odradio trening s modrima, vratara Dinama, sreli smo nešto kasnije u klupskim prostorijama.

- Spreman sam, ništa me ne boli - kazao je Kelava sa smješkom i pred nama onako u zafrkanciji odradio sprint u mjestu. To bi značilo da će “Ivan sveti” kako ga već svi zovu u Maksimiru danas stajati na Dinamovim vratima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 18:34