Vladimir Dugandžić/CROPIX
U IŠČEKIVANJU DERBIJA

Krstičević: 'Bit će teško protiv organiziranog Dinama koji ima podršku HNS-a u svemu'

Imamo dvije-tri mogućnosti. Isprobali smo sve solucije na treninzima, odlučili smo se za jednu. Ima dosta bolesti, viroza, nadamo se da nas neće noć neugodno dodatno iznenaditi, rekao je trener Hajduka
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. veljača 2013. 14:53

Dan prije najvećeg derbija hrvatskog nogometa, ogleda između Hajduka i Dinama na Poljudu , zakazanog za nedjelju u 18 sati, pred sedmom silom pojavio se trener 'bijelih' Mišo Krstičević. Strateg sastava s Poljuda prije presice u novinarskom salonu obnovio je članstvo u Hajduku.

- To je sredstvo identifikacije svakog pravog hajdukovca. Bit će teško, ali očekujemo dobru igru i da ćemo zadovoljiti naše navijače, prije svega angažiranošću i borbenošću. Nadamo se da će nas pritom poljubiti sreća, da ćemo imati i pomoć Onoga Gore! - vjeruje Krstičević.

Osim problema s ozljedama i bolesti, viroze su napale njegovu momčad koju slaže za derbi.

- Imamo dvije-tri mogućnosti. Isprobali smo sve solucije na treninzima, odlučili smo se za jednu. Ima dosta bolesti, viroza, nadamo se da nas neće noć neugodno dodatno iznenaditi. Ja imam problema sa želudcem, Jakoliš je isto povraćao...

O Dinamu kaže da nije potrebno previše govoriti.

- Krunu Jurčića izuzetno cijenim kao stručnjaka i čovjeka. Ne treba trošiti riječi o Dinamu koji je izuzetno organiziran. Mamić to izvanredno vodi. Imaju podršku u svim segmentima HNS-a. U tom segmentu su vrhunski. Bit će ovo borba tko će se kome nametnuti. Momčadi sa sjevera imaju dobar posjed lopte, a ovaj Hajduk je na tragu Ivićevog, Poklepovićevog Hajduka. Jedan fotoreporter rekao mi je da mu je gušt snimati susrete na Poljudu jer se stalno nešto pred golom događa. Nećemo mijenjati našu igru za Dinamo. Bit će to borba sjevera i juga.

Po prvi put derbi će suditi čak šest sudaca.

- Ja sam oduševljen. Dosad nam nitko nije pomogao ni u jednom korneru ili autu. Mi smo tim obradovani. Šest sudaca vidi više od četvorice.

Derbi protiv najvećeg rivala ima svoje posebne draži.

- Kada čuješ na razglasu Dalmatinac sam...

No taj ambijent za njega bit će samo dodatni motiv, Krstičević najavljuje opet napadački orijentirani Hajduk.

- Bit trener u Hajduku ne može biti kukavica, onaj koga je strah. Tko nije hrabar ne može voditi Hajduk, igrači moraju znati da je trener uz njih. Naša je najveće snaga zajedništvo. Bez obzira na sve probleme učinit ćemo sve da razveselimo Dalmaciju i naš puk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 07:48