Nenad Bjelica

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SKROMAN INTENZITET

Pred Bjelicom je sada važan zadatak, ne uspije li u jednom, Dinamo bi mogao upasti u velike probleme

Modri su odradili posao, kontrolirali utakmicu, šteta nema, premda se definitivno nisu naigrali nogometa
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. listopad 2024. 08:44

Kad je nakon utakmice najteže izabrati najboljeg igrača jasno je da ste uživali u vrhunskom nogometu ili gledali izvedbu koja nikome nije razgalila dušu. Varaždinska publika nije imala zadovoljstvo doživjeti prvo i željeno, a što smo to priznanje dodijelili Kolumbijcu Juanu Cordobi može zahvaliti jedino postignutom golu. Na kraju on je presudio, a zna se da je u nogometu najteže dati postići pogodak. Makar njegov konkretan posao u toj prilici nije djelovao osobito zahtjevnim, domaći "kameni svatovi" nisu ga ni u čemu ometali.

Dinamo ima rutinski osvojene bodove, iako je podsjetio na svoja ranija SHNL izdanje s premalo ritma i previše pogrešaka. Neki igrači ovaj se put mogu pravdati da još osjećaju težinu utakmice od srijede. Trener Nenad Bjelica krenuo je u susret bez četvorice startera s Monacom, Petković, Ademi i Bernauer dobili su mjesto na klupi, a vratar Nevistić izostao je zbog problema s leđima.

image

Petar Sučić i Bruno Petković

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Kasnije su prvi i drugi ipak isprobali tvrdoću varaždinskog travnjaka. U Dinamu nikad nisu brže zaboravili gostovanje u baroknom gradu nego što će ovo, osim Petra Sučića koji je ponio suvenir u vidu poveza na razbijenog glavi. Čalma, kako bi kazali kod njega u Bosni, ne bi trebala biti zapreka da punim angažmanom bude na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću. Još jednom je bio najrastrčaniji, najbolji u driblingu i duelima, iako ne i toliko precizan u dodavanjima.

Modri su odradili posao, kontrolirali utakmicu, šteta nema, premda se definitivno nisu naigrali nogometa. Skroman intenzitet igre u prvom dijelu zamijenio je još slabiji u drugom. To je Bjeličin posao, ako žele dominirati SHNL-om moraju podignuti razinu prezentacije kad su favoriti, kad napadaju i trebaju igrati ofenzivno, u protivnom mogli bi imati puno napetih utakmica. Angažman Nenad Bjelica proizveo je prvi očekivani učinak – instant rezultat je napravljen, u tri ogleda sedam bodova. Modri su s Monacom odlično proveli njegovu taktiku, a nakon povratka s reprezentativne stanke vidjet će se što se nuditi na duže staze.

image

Lamine Ba

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Nikola Šafarić htio je zaigrati shemom nalik onoj s kojom je Bjelica zaustavio te kroz tranziciju dvaput matirao Monaco, ali njegova ekipa nije zabila prilike, a koncentracija joj je pala, pa se nije imao čemu radovati. Domaći je stručnjak izveo formaciju s petoricom u obrani, međutim bez klasične devetke, samo s Poldrugačem u špici koje je ostao blokiran. U drugom poluvremenu je krenuo na plan B s Dabrom, ali niti on nije prošao. Brojna domaća publika ostala je praznih dojmova. Mogu žaliti za vratnicom na startu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 08:45