Gennaro Gattuso

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
ŽESTOKE AKCIJE

Gattuso se vraća u Italiju, a onda će ‘nagaziti‘ igrače. U fokusu Pukštas, ali i dvojac visokih očekivanja

Tijekom reprezentativne stanke Hajduk ne može računati na četvoricu, a igrači će dobiti i slobodne dane
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. listopad 2024. 06:10

Dva tjedna bez klupskog nogometa iskoristit će se u poljudskome klubu primarno za kratki odmor. Dva dana hajdukovci dobivaju slobodno, potom od srijede ponovno stižu na trening u Poljud. Trener Gennaro Gattuso će za vrijeme stanke “skoknuti” s druge strane Jadranskog mora, u Italiji obići prijatelje i najbliže, a onda opet kreće žestoki rad. Čime će se Bijeli baviti u vrijeme stanke jasno se može nazrijeti iz rujanske pauze, a tijekom koje je Gattuso obavio prve mini-pripreme.

Rujanske uspomene

Na redu su druge, a budu li uspješne kao rujanske, bit će Hajduk visoko na ljestvici. Prije mjesec dana Gattuso se uhvatio dodatnog rada, tijekom kojeg je Bijele pripremio za utakmicu s Dinamom. Susret koji je postao prijelomnica u putanji jesenskog Hajduka spremljen je baš tijekom reprezentativne stanke, a ovog puta Bijelima slijedi još jedno gostovanje, kod probuđenog Slavena Belupa.

Tijekom nove stanke Gattuso na raspolaganju neće imati četiri igrača iz užeg kadra prve ekipe. Nedostajat će mu kanadski A reprezentativac Niko Sigur, zatim dva hrvatska U21 reprezentativca, Prpić i Hrgović, kao i napadač hrvatske selekcije U19, Bruno Durdov. Iako 17 godina puni tek u prosincu, Durdov je preskočio svoju kategoriju i “druži” se sa starijim suigračima u hrvatskoj reprezentaciji U19.

image

Rokas Pukštas

DAMIR KRAJAC Cropix

Bez njih četvorice Gattuso će uigravati momčad gdje će tražiti svježinu za Rakitića, ali i primarno podizati Pukštasa. Vezni red bi ovog puta trebao biti u fokusu jer Hajduku nedostaje više kreacije u zadnjoj trećini. Bijeli su standardizirali obranu, međutim, fale lopte za napadače da bi Hajduk izgledao opasnije. Pogotovo u dvobojima protiv direktnih konkurenata Dinama i Rijeke.

Dobro će im doći stanka

Pored veznog reda, stanka će odlično doći i za dvojicu krilnih napadača, Biuka i Sanyanga. Dva napadača od kojih se puno očekuje, ali trenutno još nisu ni blizu najboljih dostignuća. Biuk se vraća nakon epizodne uloge u Valladolidu, dok je Sanyang “Bamba” zaradio neugodnu ozljedu koja ga je više od mjesec dana odvojila od travnjaka. Uspije li Gattuso u reprezentativnoj stanci podići u formi Pukštasa, Biuka i Sanyanga, bit će to najveći benefit Bijelih za nastavak sezone. Jer, u nogama spomenutog terceta najveći je potencijal za poboljšanje ofenzivnog segmenta igre.

image

Gennaro Gattuso

DUJE KLARIC Cropix

Livaja je ponudio i više nego se očekivalo, a očekivanja su kod njega uvijek na najvišoj razini. Rakitiću nedostaje malo svježine, ali i dodatnog uigravanja s momčadi. Ipak, u njegovom slučaju u pitanju su nijanse u odnosu na tercet ofenzivaca koji je u prvom planu. Ali, neće Gattuso ništa zanemariti, dapače, posvetit će se Talijan pravom mini-ciklusu. “Nagazit” će Bijele, posebno prvog tjedna stanke.

Razmišljalo se pritom je li moguće odigrati neki test-susret, ali kako nije dogovorena nijedna utakmica s obližnjim niželigašima, moguće je da se prva ekipa ogleda s juniorima. Kad već nije dobio pojačanja, da trener još jednom vidi s čime raspolaže u vlastitom kadru...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 06:11