Duje Čop je pokazao da će biti pravo pojačanje

 NIKSA STIPANICEV Cropix
UBOJITI NAPADAČ

Dinamovac na posudbi oduševio u svom novom HNL debiju: ‘Nismo bili ni svjesni koliko smo dobri!‘

Napadač Dinama na privremenom radu na Šubićevcu, Duje Čop, već je protiv Rijeke pokazao što zna
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 20. srpanj 2022. 14:28

Na premijeri nove HNL sezone (Šibenikova 21. od 1992.) u porazu od Rijeke među 3-4 igrača koja su se najviše istakla bio je i Duje Čop. Negdašnji prvi topnik HNL-a, u svom službenom debiju za Šibenik bio je daleko najopasniji pojedinac. Iako se smatralo da Dinamovac na posudbi na Šubićevcu nije još na 100 % svojih tjelesnih kapaciteta, nova šibenske "devetka" iako s brojem 90 na dresu, odigrao je cijelu utakmicu. Posebice opasan bio je u drugih 45 minuta kada je Šibenik zaigrao riskantnije.

"Na žalost, nismo uzeli bodove ali ovoj ekipi treba čestitati na prikazanom protiv Rijeke. Igrali smo protiv ekipe koja će se boriti za vrh HNL-a i koja igra Europu. Na kraju, ostaje žal što nismo uzeli bod ili sva tri jer smo bili jako dobri. Mislim da čak nismo bili svjesni koliko smo dobri i koliko imamo prostora", kaže Duje.

Vidjelo se da je kao jedan od najiskusnijih i onaj s prefiksom "kapiatalac" kada je u pitanju pojam pojačanje – grizao, silno se želio pokazati u novom klubu. Iako nije uspio poentirati (u 83 je pogodio vratnicu) pokazao je da je u njemu Šibenik dobio istinsko pojačanje u napadu, i uz Delića i Krekovića tvoriti opasan trozubac.

"Za prvu utakmicu, s toliko puno novih igrača, držim da smo na pravom putu. Bit će sigurno oscilacija, imamo dosta mladih igrača, bit će i loših utakmica, ali ovo što smo pokazali protiv Rijeke je putokaz kako dalje. Vjerujem da i navijači mogu biti zadovoljni našom predstavom, puno nam znači njihova podrška. Nadam se da će cijeli grad disati za Šibenik i da će nas bodriti u svakoj utakmici koju budemo igrali na Šubićevcu, to nam puno znači", kazao je novi centarfor Narančastih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 13:01