Šibenik je izgubio, ali ne i razočarao

 NIKSA STIPANICEV Cropix
OBEĆAVAJUĆA IGRA

Trener Šibenika žali zbog poraza: ‘Ostavili smo bolji dojam, ali bodovi su najvažniji, zato ovaj poraz boli‘

Narančasti nisu razočarali na premijeri, a posebno su se istaknuli Duje Čop i Patrick Salomon
Piše: D. TrutinObjavljeno: 17. srpanj 2022. 13:01

Rijeka nije pala, ali generalna ocjena iz šibenskog rakursa jest da Narančasti nisu razočarali na premijeri. Dapače, Šibenik je odigrao vrlo kompetitivnu utakmicu, ne dozvolivši Riječanima da radi na Šubićevcu što hoće kao u posljednjem međusobnom dvoboju. Dojam je da je domaćin u prvih 45 minuta odveć respektirao Rijeku i bio zatajan u igri prema naprijed. Osim šanse Vučkića u drugom dijelu i trenutka inspiracije (i kvalitete) Obregona koji je odlučio pobjednika, gosti s Rujevice u 90 minuta nisu stvorili izgledniju priliku pred golom Rogića. Ovaj novi Šibenik puno je kompaktniji, čvršći, discipliniraniji od onog proljetnog. Ono što je evidentno je da osim Duje Čopa u napadu nedostaje još barem jedan kvalitetniji, iskusniji napadač (to bi bio Delić da je bio spreman) i da momčad ima taj neophodan balans u igri u oba smjera. Ipak, nakon primljenog gola Šibenik je opasno stisnuo Riječane, redale su se akcije, prekidi, a Čop je pred kraj iz teškog kuta uzdrmao vratnicu. Ulaskom Krekovića i Dolčeka dobio je Šibenik i na brzini, ali nije bilo dovoljno vremena da se zabije gol i izbori remi koji bi po svemu gledajući bio i najrealniji ishod meča.

"Uvijek boli kada rezultat ne poprati dojam koji su igrači ostavili na terenu, posebice u drugom dijelu. Šteta, zaslužili smo više ali nedostajao je i taj jedan zadnji pas. Izašli smo u nastavku puno hrabriji, odlučniji, bili smo aktivni. Ali, nažalost nogomet je često takav, kada ne zabiješ, protivnik zabije. Po meni smo ostavili bolji dojam, proteklih pet tjedana se radilo dobro i ova momčad ima potencijala i mogućnosti da se borimo s velikima koji se bore za vrh lige", kazivao je nakon meča trener Šibenčana Damir Čanadi.

Austrijanac koji je i sam debitirao u HNL-u mnoge je iznenadio početnom formacijom, ponešto zatvorenijom, ali posebno u kadrovskom dijelu. Nije Šibenik u prvom poluvremenu bio nešto opasan prema naprijed, ali ni Rijeka nije uspjela uputiti opasniji udarac prema Rogiću.

"Ovo ljeto došlo je dosta novih igrača, treba vremena da se uhvati pravi ritam. Dosta tih igrača lani nije igralo puno, osim Salomona, i trebat će vremena da se malo to još posloži, ulovi ritam. Ali kako je utakmica odmicala bilo je sve bolje i bolje i igrači trebaju još puno raditi, vjerovati u sebe jer sve je to jedan proces. No, u nogometu su bodovi najvažniji, a mi smo ostali bez njih. I to nas boli, ali idemo dalje, raditi, analizirati ono što nije bilo dobro, to ispravljati i rezultati će doći."

Nije propustio pohvaliti ni atmosferu na Šubićevcu.

"Žao mi je igrača zbog uloženog truda, ali i navijača koji su nas bodrili svih 90 minuta. Zato poraz boli, ali svaka čast navijačima na podršci…"

Šibenskoj publici ali i onoj koja je preko TV gledala prijenos sa Šubićevca predstavila su se neka nova lica poput hitronog Japanca Araija, Slovenca Roma, Marcela Čanadija, u završnici Kreković, Dolček, Špeljak... Ali, najbolji dojam ostavili su bez daljnjeg Duje Čop i Patrick Salomon. Prvi je pokazao da će biti latentna opasnost za sve vratare u HNL-u, a iskusni Austrijanac isijava mirnoćom, daje stabilnost ekipi. I Mesa je odigrao jako dobru utakmicu. Ukratko, poraz na premijeri, ali poraz koji obećava.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 23:08