DAMIR SKOMRLJ Cropix
TRENER RIJEKE

Željko Sopić zadovoljan ždrijebom: ‘Dobro je, izbjegli smo Panathinaikos kojeg su se mnogi pribojavali‘

‘Teško je nešto više reći u ovom trenutku, teško je procijeniti snagu suparnika‘
Piše: HinaObjavljeno: 19. lipanj 2024. 14:54

Nogometaši Rijeke igrat će protiv mađarskog Paksija ili rumunjskog Corvinul Hunedoare u drugom pretkolu UEFA Europske lige.

Utakmice su na rasporedu u Mađarskoj ili Rumunjskoj 25. srpnja, dok je uzvrat 1. kolovoza na stadionu HNK Rijeka.

- Moramo biti zadovoljni ždrijebom, objektivno gledajući izbjegli smo Panathinaikos kojega su se mnogi pribojavali, tu je bio i par Elsborg – Pafos. Ne smijemo naravno podcijeniti nikoga jer jedino ako budemo maksimalno spremni imamo se pravo nadati dobrim rezultatima u Europi. Teško je nešto više reći u ovom trenutku, teško je procijeniti snagu suparnika. Naše pripreme počinju u četvrtak, naravno pogledat ćemo njihove utakmice u prvom kolu Europske lige i dobro analizirati suparnika. Nemam nikakvu želju što se tiče eventualnog suparnika, možda je najbitnije da je uzvratna utakmica na Rujevici i da pred našim navijačima imamo priliku ostvariti važan korak u Europskoj ligi - kazao je za web-stranicu Rijeke trener Željko Sopić.

Paksi se u ždrijebu drugog pretkola UEFA Europske lige našao kao drugoplasirana momčad mađarskog prvenstva, odnosno kao pobjednik tamošnjeg Kupa u finalu kojeg su s 2-0 pobijedili Ferencvaros. Riječ je o momčadi sastavljenoj od mađarskih igrača koja je u prošloj sezoni bila jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva što su okrunili i drugim trofejom u klupskoj povijesti, nakon što su u sezoni 2010./2011. osvojili Liga kup. Do sada su odigrali šest utakmica u UEFA Europskoj ligi i to u sezoni 2011./2012. kada su u kvalifikacijama bili uspješniji od Santa Colome i Tromsa prije nego su u trećem pretkolu ispali od Tromsa. Najistaknutiji igrač im je vratar Péter Szappanos koji je dio reprezentacije Mađarske na Europskom prvenstvu.

CS Corvinul Hunedoara je rumunjski drugoligaš koji se u ždrijebu drugog pretkola UEFA Europske lige našao kao osvajač Rumunjskog kupa. Poput Paksija, momčad im čine igrači iz Rumunjske dio kojih ima poveće iskustvo u elitnom razredu tamošnjeg nogometa. Osvajanje kupa je ujedno i najveći uspjeh Corvinula nakon 1981./1982. kada su sezonu okončali kao trećeplasirana momčad prvenstva i izborili plasman u Kup UEFA u kojem su prošli austrijski Grazer AK, pa izgubili od Sarajeva. Posljednja prvoligaška sezona bila im je 1991./1992. Najpoznatije nogometno ime u povijesti Corvinula je Mircea Lucescu, legendarni Rumunj, koji je u ovom klubu zaključio igračku i započeo trenersku karijeru.

Linker
19. lipanj 2024 16:02