PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Pressinphoto/ddp Usa/profimedia
DUGAČKA LISTA

Za Euro u Njemačkoj prijavljena su 622 igrača. Evo koji klubovi imaju najviše predstavnika

Što se tiče izbornika, čak petorica dolaze iz Italije
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 14. lipanj 2024. 09:13

Za Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj prijavljena su 622 igrača, a najviše predstavnika imat će engleski i talijanski prvak Manchester City i Inter, po 13 igrača. Svaka reprezentacija je mogla prijaviti između 23 i 26 igrača, a 22 izbornika su se odlučila za maksimalni roster. Tek su belgijski izbornik Domenico Tedesco te francuski strateg Didier Deschamps pozvali po 25 igrača.

Najviše nogometaša koji su prijavljeni za EURO igra u engleskim klubovima, njih 113. U Italji kruh zarađuju 104 nogometaša, u Njemačkoj 79, Španjolskoj 57, Francuskoj 30... Iz HNL-a dolaze osmorica, pod hrvatskom zastavom će igrati Dinamovi igrači Martin Baturina i Bruno Petković, za Rijeku su ove sezone igrali Marko Pjaca, Marco Pašalić te Nediljko Labrović, dok Ivan Perišić na EURO dolazi kao igrač Hajduka.

Mađar Laszlo Kleinheisler je također član splitskog kluba, dok je albanski napadač Arber Hoxha igra član zagrebačkog Dinama. Manchester City i milanski Inter imat će najviše igrača na prvenstvu, čak 13. Slijede PSG i Real Madrid sa po 12 predstavnika, dok će Barcelona i RB Leipzig imati po 11 svojih igrača. Slijede Arsenal (10), Bayern (10), Bayer Leverkusen (10), te Liverpool, Juventus, Roma, Bologna i praška Slavija sa po devet igrača.

Što se tiče izbornika, čak petorica dolaze iz Italije - Luciano Spalletti vodi Azzurre, Francesco Calzona će sjediti na slovačkoj klupi, Vincenzo Montella na turskoj, Domenico Tedesco belgijskoj, a Marco Rossi mađarskoj.

Sve reprezentacije, osim Albanije imaju europske stručnjake, dok Albaniju vodi Brazilac Sylvinho.

Linker
14. lipanj 2024 09:13