DAMIR SKOMRLJ Cropix
USUSRET KOPRIVNICI

Sopić otkrio: ‘Znam da su u klubu pričali s njim. Da je presretan - nije, ne bih ni ja bio‘

Trener vodeće momčadi prvenstva Željko Sopić pred nadmetanje sa Slavenom Belupom
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 15. ožujak 2024. 15:31

Nogometaši Rijeke u Koprivnici će odigrati posljednju ovosezonsku utakmicu uoči reprezentativne pauze. Trener Željko Sopić s novinarima je podijelio svoja razmišljanja uoči subotnjeg meča Slavena i Rijeke na Apašu (15.00), koji se igra u sklopu 27. kola SuperSport HNL-a.

- Očekuje nas jedna zahtjevna utakmica protiv Slaven Belupa, meni jako dragog kluba, gdje sam proveo dvije jako lijepe godine karijere, a u tom smo periodu bili i dosta uspješni. Dosta je ovo nezgodno gostovanje po pitanju Rijeke, uvijek se tu potencira neka prošlost, no ako želimo ostati na tragu na kojem smo sada, prisiljeni smo, odnosno, želimo uzeti sva tri boda i reprezentativnu stanku dočekati na poziciji na kojoj smo trenutno. Da će biti lagano, neće, gledao sam njihovih zadnjih par utakmica, i bez obzira na to što nemaju neke rezultate igraju jako dobro. Moj prijatelj Roy je to dobro posložio, ali znate kako je u nogometu, to je uvijek mač s dvije oštrice. No, imamo maksimalan respekt prema njima. Dobro smo se pripremili kroz ovaj tjedan, vratili su nam se neki igrači koje nismo imali na raspolaganju prošlo kolo, nemamo ozlijeđenih igrača i idemo tamo sa svim raspoloživim snagama - kazao je Sopić u uvodu.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Potom je odgovorio na pitanje koliko ova momčad ima prostora biti bolja i kvalitetnija.

- Mi treniramo svaki dan, ispravljamo neke stvari koje nam ne idu toliko dobro, pokušavamo što više raditi na realizaciji... Imamo veliki roster, naravno da ja znam da nisu svi zadovoljni. No, nažalost, samo njih 11 može početi utakmicu, a pet ih ući. Dečki predano treniraju, no mogu samo reći da ova momčad raste iz utakmice u utakmicu. Imamo relativno mladu ekipu koja iz dana u dan stječe neka nova iskustva i mislim da mi još nismo dosegli svoj maksimum.

Slaven ove sezone ima poseban riječki štih, na polusezoni njihove su redove pojačali Lepinjica i Liber direktno iz Rijeke, a sada je u Koprivnicu stigao i Murić. Je li postojala mogućnost njegova povratka na Rujevicu?

- Teško mi je govoriti jesu li razgovarali Murićevi zastupnici i naš predsjednik. Ne znam ni kakav je raskid ugovora imao... S druge strane, jedino Murić zna što je i kako bilo. Sigurno je tu bilo upita i drugih klubova, ne samo Rijeke. U krajnjem slučaju, on je o tome odlučio, a ja o tome nemam informacija, no dobrog igrača zovu mnogi klubovi. Pregovori oko igrača kojima istječu ugovori? Iskreno rečeno, fokusiran sam samo na utakmicu protiv Belupa u subotu. Tu su predsjednik i sportski direktor Raić Sudar, o tome ćemo više znati u ovoj pauzi. Sada smo maksimalno fokusirani na svaku novu utakmicu. Vjerojatno su pričali, ako mene pitate za komentar znam da su s Dilaverom pričali, ali on još nije skroz odlučio. Ima troje male djece i obitelj u Austriji, sportski aspekt nije mu u prvome planu i mora dobro sjesti i popričati s obitelji. Da je presretan nije, ne bih ni ja bio. Sigurno ćemo popričati sa svima i vidjeti što je u našoj moći, ne samo voljno već i financijski - pojasnio je Sopić.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Osvrnuo se i na posljednje riječko gostovanje na Apašu gdje je Galešić osigurao Rijeci tri boda.

- Nismo odigrali neku bajnu utakmicu, ali smo pobijedili, i vrijeme je bilo turobno, tmurno. Definitivno ćemo morati više igrati nogomet, zabili smo taj pogodak i prepustili inicijativu Belupu koji nas je mogao kazniti, a imali smo i nešto sreće. Jednostavno, moramo pokazati gard pobjednika od prve minute. Moramo igrati puno bolje, makar, kada na kraju pogledate neke druge naše klubove, ne analiziraju previše, njima su bitna samo tri boda. Mislim da je ova Rijeka odigrala puno dobrih utakmica pa se nismo uzdizali... Dečki i ja smo svjesni da ćemo morati odigrati puno bolju utakmicu nego tada, no na muci se poznaju junaci. Ova Rijeka će ići napadački svaku utakmicu dok sam ja tu - dodao je Sopić.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Osvrnuo se na odlazak Hoxhe u Dinamo.

- Mislim da Belupo nije igrao samo na pogon njega, vraća im se Mioč, najbolji je asistent i strijelac, Štrkalj je jako dobar, Lepinjica igra dobru sezonu... Imaju dobrih igrača koji mogu napraviti razliku, kao ekipa su jako dobri, posloženi. To što nemaju trenutno rezultate, ne znače da ne igraju dobar nogomet.

Drugi petak protiv Domžala

Nakon ovog dvoboja slijedi stanka, kako će se ona iskoristiti?

- Gledajte, ja trenutno razmišljam samo o ovoj utakmici, ona je meni jako, jako bitna u nekoj široj slici. Rekao sam im još prekjučer kakav je plan za sljedeća dva-tri tjedna po pitanju obveza, prijateljskih utakmica. Drugi petak igramo protiv Domžala, vraćaju nam domaćinstvo, a nakon utakmice ćemo imati jedan ili dva slobodna dana, nakon čega kreće priprema za Rudeš. Znamo da je taj susret u subotu, Uskrs je u nedjelju, a već u srijedu igramo protiv Lokomotive u polufinalu Kupa.

Janković je spreman na sve

Dobra vijest je svakako i povratak Nike Jankovića u kadar.

- Niko je prošli tjedan radio individualno, ovaj tjedan je normalno trenirao s momčadi. Sad, je li on na 100%, vjerojatno nije, ali će biti nakon ove pauze koja nam slijedi. Osobno govori da ga ništa ne boli i mi mu moramo vjerovati. Ta ozljeda je jako, jako nezgodna, pogotovo ako je ponoviš nekoliko puta i onda ti se stvori ožiljak. No, Niko je jednostavno spreman na sve, na treningu nije bilo nikakvih problema, u konkurenciji je i spreman je čak i na nastup od prve minute.

UTAIKMICE U 2023. GODINI

HRVATSKA LIGA 25/02/23.

Rijeka - Slaven Belupo 0:1

HRVATSKA LIGA 01/05/23.

Slaven Belupo - Rijeka 1:3

HRVATSKA LIGA 24/09/23.

Slaven Belupo - Rijeka 0:1

HRVATSKA LIGA10/12/23.

Rijeka - Slaven Belupo 2:4

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. ožujak 2024 15:33