BOZIDAR VUKIČEVIĆ/Cropix
JOŠ MALO PA NESTALO

Paklena uvertira za derbi svih derbija: Lokose će na Poljudu dočekati ludnica, vlada nazapamćen interes

Treba znati da je Hajduk i za susret sa Istrom prodao ukupno 27.200 ulaznica
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. ožujak 2024. 08:39

U subotu je Lokomotiva na Poljudu, a dva tjedna poslije dolazi još jedan zagrebački klub. Kako "suha" najava zvuči zagonetno, bez drame. Ali kada vijest "obogatimo" informacijom da u preduskršnju subotu stiže Dinamo, sve se mijenja.

Sprema se derbi svih derbija, utakmica o kojoj se razmišlja mjesecima unaprijed. Pritom je jasno, potražnja ulaznica za derbije je najveća, i to ne ove napete sezone šampionske borbe. Utakmica Hajduka i Dinama "užari" telefone, kapacitet Poljuda postane beznačajan, jer da ima i dvostruko više mjesta, od 33.800 s koliko raspolaže, napunili bi se tribine splitskog stadiona.

Na Poljudu se još od kraja veljače navijači raspituju kako do ulaznica, stižu najave dolaska pristaša Bijelih iz Hrvatske i inozemstva za Uskršnje blagdane. I svi bi na utakmicu. Ali mjesta je jako malo, jer Hajduk ima 19.800 pretplatnika, stoga će tek 10.000 ulaznica biti na raspolaganju. Jasno, primarno članovima kojih je već preko 103.000. Kada će ulaznice krenuti u prodaju još nije precizirano, tek kada se odigra utakmica s Lokomotivom navijači će dobiti odgovor kada će moći do tog ograničenog broja karata za derbi. Ali pritom trebaju znati, potražnja je bila i ostala neusporedivo veća od ponude. Gužve na blagajnama očekuju se od starta prodaje kad god se oglasi. Dapače, interes je takav da će se karte sigurno prodati kroz jedno jutro.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Ali do Dinama treba preskočiti Lokomotivu što je također zadaća vrijedna tri boda. Navijači Hajduka nisu zaboravili na taj susret, dapače, već je prodano 26.000 ulaznica za utakmicu s Lokomotivom. Zvuči sjajno, ali nije iznenađenje. Treba znati da je Hajduk i za susret sa Istrom prodao ukupno 27.200 ulaznica, a na stadionu je utakmici nazočilo 18.267 posjetitelja. U konačnici se "izgubilo" 9.000 ljudi, odnosno toliko ih nije došlo na utakmicu iako su imali plaćenu ulaznicu. Kroz pretplatu, sponzorstva, nije ni važno, jer činjenica je da su imali neki razlog zbog kojeg nisu došli na stadion te kišne subote.

Zato ni protiv Lokomotive, bez obzira na vremenske uvjete, neće biti iznenađanje ako tribine ne budu ispunjene do zadnjeg mjesta premda je dva dana uoči dvoboja, uz pretplate, prodano gotovo 7.000 ulaznica. Interes je i za Lokomotivu velik, za HNL prilike nestvaran, ali nema spora da bi derbi s Dinamom napunio i Allianz Arenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 14:16