Luka Pavlović

 DAMIR KRAJAC Cropix
GOLEMO PRIZNANJE

Prvi na tom mjestu koji nije iz Rijeke: Otac velikog pojačanja dobio prestižnu funkciju na Rujevici!

Ima solidnu trenersku karijeru, vodio je Zagreb, a u inozemstvu je radio u Šerifu i u Rusiji...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. srpanj 2022. 16:43

Iako je još od dolaska Matea Pavlovića na stopersko mjesto u Rijeci, medijski bilo publicirano da i njegov otac Luka stiže za šefa škole nogometa, ovog četvrtka klub s Rujevice to je i službeno objelodanio.

Luka Pavlović novi je voditelj Škole nogometa Rijeke. Naslijedio je Fausta Budicina koji je preuzeo ulogu trenera u prvoj momčad, desne ruke Dragana Tadića. Pavlović iza sebe ima solidnu trenersku karijeru s iskustvom kojega je stekao u Zagrebu, mlađim uzrasnim kategorijama hrvatske reprezentacije, te inozemstvu gdje je radio u moldavskom Šerifu i u Rusiji.

- Moram reći da je postojao kontakt s Rijekom još dok je sportski direktor bio Ivan Mance. Tada se stvari nisu posložile, sad sam zadovoljan i sretan što sam ovdje i što sam počeo raditi kao voditelj škole, što je velika odgovornost. Dobio sam informaciju da sam prvi voditelj škole koji nije iz Rijeke, što je za mene posebno i golemo priznanje - rekao je Luka Pavlović za službenu web strancu Rijeke te dodao:

image

Mateo Pavlović u dresu Rijeke

DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Veselim se jako novom izazovu, što je veći izazov, imam veći motiv. Pred nama je puno posla, ali vidio sam veliki broj mladih talenata koji žele raditi i napredovati. Vjerujem da ćemo napraviti još bolji posao.

Rijeka dosta ulaže u školu koja sada i dalje bolje rezultate jer više je igrača koji dolaze u prvu ekipu. Kao i nekad ranije, pojedini vrlo mladi traže šansu u inozemstvu, primjer je i 17-godišnji centarfor Ivano Srdoč koji je otišao u Juventus. Ali ni to nije sasvim crno. Rijeka, kao i drugi klubovi i na takvim transferima nešto zaradi, a mnogi se za koju godinu vrate u Hrvatsku u potrazi za afirmacijom nakon što su zaglibili u tuđini.

Svjež primjer dobrog posla Rijekine škole je kapetan Hrvoje Smolčić, koji je prošao klupske uzraste, nakon dolaska iz Gospića, da bi ove godine napravio transfer u Eintracht.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 01:15