DAMIR KRAJAC Cropix
ZAGOVARA DOMAĆE

‘Dobro je da je Dinamo odabrao hrvatskog trenera, u suprotnom bi to bila loša poruka‘

‘Dinamo je pokazao protiv Monaca da je kvalitetan‘, istaknuo je Petar Krpan
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. listopad 2024. 09:16

Glavni instruktor HNS-a i brončani Vatreni iz 1998. godine Petar Krpan dao je veliki intervju za Sportske novosti, pričao je o mnogim stvarima o reprezentaciji, a pitali smo ga i kako ocjenjuje SHNL.

- Liga je zanimljiva, dobra, kvalitetna. Bili smo svi malo razočarani europskim nastupima Hajduka, Osijeka i Rijeke, svi smo vjerovali da uz povoljan ždrijeb imamo dobru šansu za još jedan ili dva kluba u europskim ligama, pored Dinama. Šteta što nisu iskoristili tu prigodu, ali Dinamo je popravio tu sliku plasmanom u Ligu prvaka. U nogometu se puno toga brzo može promijeniti - sjetite se da je na početku sezone prevladavao dojam kako će se Dinamo prošetati ligom, a nakon samo dva-tri kola ta se slika skroz promijenila, vidjeli smo da Rijeka i Hajduk mogu parirati, dignuo se sada i Osijek - kazao je, a onda se osvrnuo na Modre u Ligi prvaka:

- Dinamo je pokazao protiv Monaca da je kvalitetan, da je protiv Bayerna jednostavno imao jako loš dan. Osobno me raduje što su u takvom dobrom nastupu Dinama najbolji bili najmlađi, Baturina i Sučić, kasnije je svoje minute dobro iskoristio i Kačavenda. Moramo biti svjesni da klubovi u SHNL-u ne mogu zadržavati najbolje mlade igrače i da stoga naša liga ne može biti na razini konkurentnosti s najboljim ligama, ali vidimo na primjeru Dinama da se može igrati s klubovima poput Monaca, Betisa, Atalante ako dobro izgradite cijelu priču.

image

Nenad Bjelica

DAMIR KRAJAC Cropix

Istaknuo je da treba davati priliku domaćim dečkima, bilo trenerima ili igračima:

- Ono što bih volio jest da hrvatski treneri dobiju više šansi, odnosno da imaju isti tretman kao strani treneri s kojima smo, čini se, spremni biti strpljiviji nego s domaćima. S te strane je dobro da je Dinamo odabrao hrvatskog trenera, mislim bi u protivnom to bila loša poruka hrvatskim trenerima koji pokazuju i u inozemstvu da mogu biti uspješni. Na istom tragu, pozivam sve klubove da daju što više prilika mladim hrvatskim igračima, i klubu i hrvatskom nogometu to će biti od koristi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 09:17