GORAN MEHKEK Cropix
NOVOSTI IZ RIJEKE

Dinamov as na prekretnici: Gdje će započeti pripreme, na Maksimiru ili Rujevici?

Neki u reprezentacijama, neki na odmoru, a Jakirović je okupljanje zakazao za 15. lipnja
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. lipanj 2023. 22:03

Dok se najbolja reprezentacija Hrvatske priprema u kampu Rujevica za predstojeća nadmetanja Final Foura Lige nacija, nekolicina nogometaša Rijeke je i dalje na zasluženom odmoru između dvije natjecateljske sezone do početka ljetnih priprema, a koje je trener riječkoga kluba Sergej Jakirović zakazao za 15. lipnja. Ipak, velik broj njih sudjeluje i u raznim reprezentativnim akcijama, koje se održavaju na raznim stranama svijeta...

Razne destinacije

Vratar i kapetan riječke momčadi, 23-godišnji Nediljko Labrović, jedini je ostao na “svojoj” Rujevici kao dio Vatrenih koji danas s Krka kreću put Rotterdama, nije tajna da su se Banda i Vukčević pridružili okupljanjika nogometnih reprezentativaca Zambije, odnosno, Crne Gore, dok je ostatak igrača s nacionalnim pozivima protekle dane proveo i provodi u svakojakim mladim reprezentacijama.
Riječki trojac Matija Frigan, Veldin Hodža i Niko Galešić, ujedno i produkti sve bolje Rijekine škole nogometa, svoj klupski odmor radno provode u okviru U-21 mlade reprezentacije Hrvatske i izbornika Dragana Skočića, koji će svoje pulene do 19. lipnja uigravati u Medulinu za Europsko prvenstvo koje se održava u Rumunjskoj i Gruziji, a koje hrvatska izabrana vrsta otvara 21. lipnja u Bukureštu susretom protiv Ukrajine.

Osim njih, na U-20 popisu hrvatskih reprezentativaca, koje su vodili treneri Mladen Ivančić i Sergej Milivojević, našla su se još petorica igrača koji su prošle sezone branili boje Rijeke - Adrian Liber, Ivan Smolčić, Denis Bušnja, Niko Galešić (koji je naknadno pozvan u U-21) i Niko Janković, koji će, kako se čini, pripreme ove sezone početi s matičnim klubom, zagrebačkim Dinamom.

Upravo je Bušnja u drugom prijateljskom ogledu protiv vršnjaka iz Kine bio i dvostruki strijelac u visokoj 4:1 pobjedi u susretu odigranom u Velikoj Gorici.

Osim Ivana Smolčića i Denisa Bušnje, kojeg je i u U-23 reprezentaciju pozvao izbornik Ognjen Vukojević, na tom se, pak, popisu za prijateljski ogled protiv Katara našao i Bruno Goda, riječki lijevi bek.

Matanović za odluku

U tom dvoboju, odigranom prekjučer u austrijskom Vorauu, a koji je bio svojevrsni uzvrat dvoboja od prošle godine kada je tek oformljena U-23 reprezentacija odigrala prijateljski ogled protiv domaćina prošlog Svjetskog prvenstva, mini Vatreni slavili su s 1:0 pogotkom Igora Matanovića u 80. minuti dvoboja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. lipanj 2024 20:13