Franjo Ivanović

 HNK RIJEKA
NOVO POJAČANJE

Rijeka dovela napadača iz njemačkog prvoligaša: ‘Najveći cilj mi je s Hrvatskom osvojiti neki trofej‘

Na Rujevicu je stigao 19-godišnji mladi hrvatski reprezentativac
Piše: SNObjavljeno: 20. lipanj 2023. 10:43

Rijeka se na svojim stranicama pohvalila dovođenjem igrača iz njemačkog bundesligaša Augsburga. Riječ je o 19-godišnjem Franji Ivanoviću koji je na Rujevicu stigao iz Augsburga. Ivanović, koji je s Rijekom dogovorio trogodišnju suradnju, je nastupao za drugu momčad njemačkog prvoligaša, a upisao je i nastupe za mlade reprezentacije Hrvtaske.

- Izabrao sam Rijeku jer mislim da je Rijeka pravi put za mene. Idealna je sredina za razvoj mladih igrača. Jedva čekam da počnemo - rekao je Ivanović za klupski YouTube kanal.

Ivanović je Rijeku gledao u derbiju protiv Dinama.

- Stekao sam jako dobar dojam. Bila je jako dobra energija s tribina. Nažalost, Rijeka je upisala poraz, ali dojam je bio dobar. To mi je bio dodatan motiv da se odlučim za Rijeku.

Koliko poznaje HNL?

- Jako dobro. Pratim HNL i hrvatski nogomet. Poznajem par suigrača iz Rijeke, na primjer Matiju Frigana i Mislava Zadru. Bio sam u kontaktu s njima i pitao ih za situaciju u Rijeci. Rekli su mi sve najbolje pa mi je i to isto pomoglo pri odluci.

Ivanović se s nogometom bavi od malih nogu.

- Počeo sam igrati s pet godina i to mi je bila prva ljubav. Od tada mi je krenula karijera. Od 12. godine sam u Augsburgu i evo me sada na Rujevici. Malo mi je žao što nisam dobio priliku u prvoj momčadi Augsburga, ali htio bih im se zahvaliti jer sam tamo proveo jedan jako lijepi period života. Okrećem novo poglavlje, jedva čekam da počne i da počnem zabijati golove.

Ivanović je igrao za mlade uzraste Hrvatske, a cilj mu je jednoga dana biti među Vatrenima.

- Da, to mi je najveći cilj. Želim s Hrvatskom osvojiti neku titulu. To bi bila kruna karijere.

Ivanoviću je istaknuo tko mu je uzor.

- Oba Ronalda, njih sam gledao i učio se, ali tu je i Ivica Olić koji mi je jako velik uzor. S njim sam u kontaktu i on mi je isto rekao da je Rijeka dobar izbor. S Rijekom želim napraviti dobar rezultat u Europi i što bolji rezultat u HNL-u. Moj posao je zabijati golove i pomoći ekipi na tom putu - zaključio je mladi napadač.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. srpanj 2024 17:07