IVAN PERIC Cropix
NOVOSTI S OPUS ARENE

Osijek iza zatvorenih vrata protiv mađarskog drugoligaša, Omerović pozvan u A reprezentaciju BiH

Riječ je o trenutno trećeplasiranoj momčadi drugog razreda mađarskog nogometa
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. listopad 2024. 10:51

Federico Coppitelli, kako je i najavljeno, okupio je u utorak poslijepodne opet nogometaše Osijeka. Iza njih je tri dana predaha, a ispred njih priprema za gostovanje na Šubićevcu protiv Šibenika, koji ih je šokirao odmah na otvaranju prvenstva i tako na neki način najavio rezultatsku agoniju kroz koju su Bijelo-plavi prolazili posljednjih mjeseci.

U petak će, pak, Osječani imati provjeru, a sparing-partner bit će im mađarski drugoligaš Kozarmisleny iz istoimenog gradića nadomak Pečuha. Riječ je o trenutno trećeplasiranoj momčadi drugog razreda mađarskog nogometa, ali s realnom perspektivom da možda već na kraju ove sezone izbore plasman u prvoligaško društvo. Trenutno, nakon sedam odigranih kola, dijele mjesto koje vodi u viši rang, sa samo bodom zaostatka za liderom. Utakmica će se igrati na pomoćnom terenu Opus Arene, zbog čega je izvjesno kako će biti zatvorena za javnost. Teren na kojem Bijelo-plavi inače svakodnevno treniraju, a koji je sastavom identičan onome glavnom, ima manju tribinu s nekoliko desetaka mjesta koje ne mogu primiti sve znatiželjne.

Zanimljiva vijest stiže, pak, iz BiH. Nogometaš bijelo-plavog kluba Nail Omerović povučen je iz U21 reprezentacije BiH u najbolju vrstu kojoj slijede utakmice u Ligi nacija protiv Njemačke i Mađarske. Zanimljivo, Omerović ove sezone nema ulogu startera u Osijeku, iako je upisao nastup u 13 od 14 utakmica koje su Bijelo-plavi do sada odigrali. Od čega četiri od prve minute. Međutim, u tri od posljednje četiri utakmice na mjestu desnog beka počeo je Emin Hasić, kojem to nije prirodna pozicija.

U tom vremenu jedina utakmica u kojoj je Omerović krenuo od prve minute bila je protiv Varaždina, kad je Hasić odrađivao suspenziju zbog kartona. Također, bit će zanimljivo i vidjeti na kojoj ga poziciji izbornik BiH Sergej Barbarez planira koristiti. U Osijeku je s lijevog krila prebačen na desnog beka, dok je prošlog mjeseca u kvalifikacijama za EP U21 protiv Francuske igrao središnjeg veznog!? Omerović je još ljetos trebao debitirati za najbolju reprezentaciju, ali je zbog ranije zakazanog vjenčanja morao odbiti Barbarezov poziv.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. listopad 2024 10:51