Federico Coppitelli

 MARIN FRANOV Cropix
NEDOVOLJNO PAMETNI

Coppitellijevo opravdanje ne ‘pije vodu‘, a Osijeku se dogodilo ono što je i zaslužio

Talijan je nastavio loš niz Bjelice, Pomsa i Zekića, a najlakše bi bilo okriviti Jelenića
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. listopad 2024. 11:42

Bijelo-plavi su se iz Pule vratili s onim što su i zaslužili - s praznim rukama. Posljednjih nekoliko utakmica Osijeka dijelili smo na dva poluvremena, dobro prvo i loše drugo, no ni to više nije slučaj. Prvo poluvrijeme u Puli bilo je loše, drugo tek nešto bolje i nedovoljno dobro da bi se na koncu izbjegao poraz. Prvi prvenstveni krug Osijek će tako završiti u donjoj polovini ljestvice, iako mu se pružala prilika da prvenstvenu stanku dočeka na četvrtom mjestu.

Najlakše bi krivnju za poraz bilo svaliti na Luku Jelenića, koji je imao peh kakav se rijetko viđa da u razmaku od svega deset minuta dva puta usmjeri loptu u svoju mrežu. Istina, presjekli su ti golovi Bijelo-plave, međutim, Osijekov problem u Puli bio je dublji. Ponudili su razočaravajuću i siromašnu predstavu, pogotovo u prvom poluvremenu. Nedostajalo je i energije i ideje, a s takvim nastupom bilo je nemoguće vratiti se u utakmicu nakon ranog deficita.

image

Emin Hasić

GORAN SEBELIC Cropix

- Prvo su poluvrijeme oni bili mnogo bolji nego mi, izašli su na teren s puno većom energijom. Doduše, dobro smo započeli utakmicu, međutim, nakon dosta rano primljenog gola potpuno smo izgubili taj ritam. Bili smo u nekom šoku, zaista ne znam zašto. Moramo svi, cijela momčad, reagirati bolje i nastaviti biti pozitivni u takvim situacijama. Teško je okrenuti utakmicu kada gubiš 0:2. Bilo bi puno bolje kad bismo već nakon prvog primljenog pogotka mogli reagirati onako kako smo to učinili u nastavku susreta, tada bi ovaj dvoboj mogao završiti drugačije - kazao je Emin Hasić, koji je utakmicu počeo kao desni bek, a završio kao stoper.

Nizu od tri uzastopne prvenstvene pobjede došao je kraj na terenu na kojem su Bijelo-plavi u posljednjih pet gostovanja uzeli samo jedan bod. Federico Coppitelli nastavio je tako negativan niz svojih prethodnika Bjelice, Pomsa i Zekića u Puli. Tek je Tomas prošle jeseni u Osijek donio bod s Aldo Drosine.

- Nismo loše započeli utakmicu, no u prvom poluvremenu nismo imali istu energiju i motivaciju kao naš protivnik. Ne znam kako će se to protumačiti, ali znao sam da će ovo biti utakmica s puno duela protiv iskusne momčadi. Da smo bili dovoljno pametni i sposobni razumjeti pravi trenutak utakmice, ne bismo otišli iz Pule bez pozitivnog rezultata. Čim je protivnik prvi put došao do naših vratiju, dogodio nam se taj autogol, a kad su to učinili drugi puta, opet smo vidjeli nešto slično. Mladoj momčadi poput naše to je “ubilo” utakmicu - objašnjavao je trener Bijelo-plavih.

image

Federico Coppitelli

DAMIR KRAJAC Cropix

Ipak, takvo objašnjenje, odnosno izraz “mlada momčad”, jednostavno ne “pije vodu”. Pogotovo ne na Aldu Drosini. Istra je, naime, istrčala na teren s prilično mlađom ekipom od Osijekove (23,9 bila je prosječna dob startera momčadi iz Pule, a Osijekove prve postave 24,7). Nadalje, Osijek je u startnih 11 realno imao tek dvojicu igrača (Mikolčić i Hasić) za koje možemo reći da nemaju pretjeranog prvoligaškog iskustva. Svi drugi za koje se Coppitelli odlučio, bez obzira na njihovu dob, imaju već priličan broj utakmica u nogama da bi ih rani minus i nesretno primljeni golovi mogli “ubiti” ili opravdati. Također, tvrdnja trenera kako je protivnik imao veću motivaciju isto je problematična. Zašto je tome tako?

- Trebamo biti mentalno jači jer smo imali dovoljno vremena da se oporavimo od šoka uvjetovanog njihovim vodstvom - dodao je Coppitelli.

Jelenić i Jakupović srećom ipak nisu teže stradali

Nevolja nikada ne dolazi sama. Nesretni Jelenić je samo pet minuta nakon što je po drugi put odbio loptu u svoju mrežu završio utakmicu zbog ozljede, a na poluvremenu je također zbog ozljede u svlačionici ostao i Arnel Jakupović. Srećom, niti jedan od njih nije teže ozlijeđen, a teren su napustili isključivo preventivno. Jeleniću se nekoliko minuta ukazivala pomoć na terenu nakon sudara glavama. Osjetio je mučninu i naravno da se nitko nije htio kockati s njegovim zdravljem. Jakupović se, pak, požalio na zadnju ložu. Njih dvojica bi trebala biti već na idućem treningu, ali pitanje je kako će napredovati oporavak Antuna Matkovića. Mlada Osijekova zvijezda u Pulu nije ni doputovala zbog problema s trbušnim zidom, koji ga muči već neko vrijeme. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 11:43