MARIN FRANOV Cropix
IGRAČI DOBILI SLOBODNO

Coppitelli će u reprezentativnoj stanci imati konkretniji kadar na raspolaganju

Posljednja je dobro došla Osječanima da se resetiraju
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. listopad 2024. 22:31

Ponedjeljak je u Opus Areni prošao bez aktivnosti najbolje momčadi. Nakon poraza u Puli, a prema ranijem dogovoru, igrači su dobili tri slobodna dana i u utorak će se okupiti na prvom treningu s kojim će i službeno početi mini-pripreme za nastavak sezone.

Posljednja stanka u prvenstvu dobro je došla Osječanima da se resetiraju, prekinuli su niz loših rezultata, zaredali s pobjedama koje su ih odlijepile od dna ljestvice, no pozitivan niz nije potrajao dovoljno dugo da dohvate priliku koja im se pružala i skoče na četvrto mjesto ljestvice.

A imat će Federico Coppitelli deset dana do gostovanja na Šubićevcu, za razliku od prethodnog reprezentativnog termina, ipak nešto konkretniji roster na raspolaganju. U odnosu na posljednju reprezentativnu stanku u kadru će biti Arnel Jakupović, koji je ostao ovaj puta u pretpozivu austrijskog izbornika Ralfa Rangnicka za utakmice Lige nacija protiv Kazahstana i Norveške, ali i Domagoj Bukvić, koji je u istom statusu u U21 reprezentaciji. Neizvjesnost je oko Antuna Matkovića, koji je zbog ozljede trbušnog zida, zbog koje nije ni konkurirao za utakmicu protiv Istre prošlog vikenda, morao otkazati Ivici Oliću. Najmanje do početka idućeg tjedna mladi ofenzivac bit će na poštedi. Jelenić i Jakupović, koji su zbog ozljeda utakmicu protiv Istre ranije završili, trebali bi od prvog treninga biti u redovnom trenažnom procesu. Od igrača koji su nominalno u startnoj postavi ili blizu nje u idućem razdoblju nedostajat će tek Soldo i Omerović, koji su u U21 reprezentacijama. Neće, doduše, biti niti Čavline, koji je ionako izgubio svoje mjesto među vratnicama što zbog kikseva na početku sezone, a što zbog odlične forme Marka Malenice, koji je opet preuzeo jedinicu, kao ni Cvijanovića, koji je back-up Jurišiću na poziciji lijevog beka. Filip Živković je, pak, s U17 reprezentacijom, baš kao i Niko Farkaš, koji je konstantno u kadru najbolje momčadi, ali još uvijek nije debitirao.

Nakon prve četvrtine prvenstva Osijek je puno bliže dnu (plus pet u odnosu na posljednjeplasirani Slaven Belupo) nego vrhu (minus 11 u odnosu na lidera Hajduk), a nakon rujna, u kojem su Bijelo-plavi nizali pobjede, listopad je počeo loše. U idućem mini-ciklusu, između dva ciklusa u Ligi nacija, Osijeku slijede četiri utakmice, od čega su čak tri gostovanja i dva derbija. Prvo će na Šubićevac, potom Maksimir, prije nego što koncem mjeseca konačno protiv Gorice budu odigrali utakmicu pred svojim navijačima, a nakon toga na Rujevicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 22:32