Sudac Mario Zebec daje žuti karton klupi Slaven Belupa

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
KONTROVERZNA UTAKMICA

VIDEO: Rijeka prosula bodove u Koprivnici, Slaven oštećen za čisti pogodak

Iako je Rijeka nakon devet kola ostala na jednom primljenom golu, u Koprivnici je ostala bez dva boda
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. listopad 2024. 19:19

Slaven Belupo - Rijeka 0:0

SLAVEN BELUPO: Sušak - Bosec, Božić, Kovačić, Lučić - Agbekpornu🟨 (od 77. Jelić Balta), Crepulja - Dolček (od 84. Šakota), Liber (od 70. Ćubelić), Grgić (od 78. Jagušić) - Nestorovski🟨 (od 84. Martinović)

RIJEKA: Zlomislić - Smolčić, Majstorović, Radeljić, Devetak - Selahi (od 78. Gojak) - Pašalić (od 74. Bogojević), Petrovič, Fruk, Janković🟨 (od 74. Rukavina) - Andrić (od 68. Perica)

Video poništenog pogotka pogledajte OVDJE.

image

Statistika: Sofascore


Posljednjeplasirani Slaven Belupo je nadigrao vodeću Rijeku, ali to nije uspio naplatiti s tri boda. Dva su bitna trenutka obilježila ogled na Apašu. Prvi je bio poništeni pogodak Kovačića, odluka suca Zebeca je itekako diskutabilna, nije jasno gdje je točno vidio prekršaj domaćeg stopera. Druga situacija bio je Frukov zicer u završnici prvog poluvremena kojeg je fantastično obranio Sušak.

Bio je to jubilarni 30. remi ova dva suparnika, Rijeka ima 41 pobjedu, Slaven je slavio 17 puta. U Koprivnici su ova dva suparnika remizirali 18. put u 44 susreta. Ako ništa drugo, prekinuo je Slaven niz od tri Rijekine pobjede u Podravini, no gosti su svakako mogli biti zadovoljniji bodom jer su pokazali premalo da bi se mogli nadati punom plijenu.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Slavenov trener Mario Kovačević nije mogao računati na moldavskog veznjaka Mihaila Caimacova kojeg je zamijenio Adrian Liber, a u početnu postavu vratio se iskusni makedonski napadač Ilija Nestorovski. Radomir Đalović odlučio se na malo oprezniji pristup te je uz Dejana Petroviča u veznom redu krenuo i Lindon Selahi, dok je Gabriel Rukavina preselio na klupu.

Hrabro su krenuli domaći, visoko su pritisnuli prvenstvenog lidera te su u uvodnim minutama stvorili dvije obećavajuće situacije. Crepulja je isprobao udarac slabijom desnom nogom, no ispriječio se blok, potom je Nestorovski dobro prihvatio loptu, ali je i njegov pokušaj blokiran. Na drugoj strani Andrić je mogao puno bolje reagirati na desetak metara od Slavenovih vratiju, ali je promašio loptu.

S ruba kaznenog prostora pokušao je Bosec u 18. minuti, lopta se od bloka odbila u korner. Prvu opasniju situaciju stvorila je Rijeka u 27. minuti, i to iz prekida. Slobodni udarac izveo je Pašalić, tukao je snažno, ali je Sušak uz manje poteškoće obranio.

U središtu pozornosti našao se u 33. minuti Janković, ali ne zbog nekog dobrog poteza, već radi neuspješne simulacije prekršaja, pao je kao pokošen nakon blagog dodira Agbekpornua i zaradio javnu opomenu.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Domaća publika burno je reagirala u 35. minuti kad je Kovačić nakon kornera Crepulje glavom smjestio loptu u mrežu, no sudac Zebec je brže-bolje označio prekršaj u napadu. Situacija je bila u najmanju ruku dvojbena, i jako je čudno zašto je Zebec tako požurio sa svojom odlukom koja je možda onemogućila i reakciju VAR-a, kao što je to bilo i na Slavenovom gostovanju kod Hajduka. Logično je da su Kovačević i njegovi igrači poludjeli na takvu arbitražu varaždinskog suca...

U 42. minuti zicer je prokockao Fruk, izašao je sam na vratara Sušaka koji je sjajno obranio njegov udarac, a potom je odbijanac završio u bloku. Činilo se da je Rijekin veznjak u zaleđu, no pomoćni sudac Podrug nije podigao zastavicu.

U prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela s ruba šesnaesterca tukao je Dolček, Zlomislić je pravodobno reagirao i na odmor se otišlo s početnim rezultatom.

Rijeka je prva zaprijetila u nastavku, u 47. minuti Petrovič je tukao iznad grede. Pokušao je u 52. minuti i Janković nakon povratne lopte Petroviča, ali ni on nije bio precizan.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Uslijedilo je razdoblje u kojem nije bilo prilika, Rijeka je imala malo veći posjed, no ništa konkretnog iz toga nije uspjela stvoriti. Slaven je čekao tranziciju, u par navrata zadnji pas mogao je biti bolji, no osjećalo se da Rijeka nije nedodirljiva kao što bi položaj na ljestvici mogao sugerirati.

Pokušao je Đalović u završnici susreta nešto promijeniti uvođenjem svježih snaga s klupe, no i dalje su Farmaceuti djelovali odlučnije i razigranije.

Nakon kontranapada domaćih u 83. minuti opasno je tukao Nestorovski, lopta je prohujala pokraj vratnice. U sudačkoj nadoknadi pokušao je i Jagušić glavom nakon ubačaja Lučića, ali nije bio precizan i dvoboj je završen podjelom bodova.

Kraj utakmice u Koprivnici!

Slaven Belupo i Rijeka podijelili su bodove u utakmici bez pogodaka, a najzanimljivije sekvence odvile su se krajem prvog poluvremena. Iako je domaćin zatresao mrežu nakon Kovačićevog udarca glavom, sudac Zebec u istom je djeliću sekunde dosudio prekršaj u napadu, zbog čega su Koprivničani žestoko prosvjedovali, a čini se i s razlogom. Samo par minuta kasnije, Fruk je imao stopostotnu priliku za pogodak, ali njegov pokušaj pročitao je Sušak. Riječani su nakon devet kola ostali na samo jednom primljenom pogotku, ali već u nedjelju Hajduk ih može prestići na ljestvici, dok se Dinamo pobjedom može bodovno izjednačiti s klubom s Rujevice.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

90. 🕖

Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade u Koprivnici.

89. Smolčić je ispustio snažan urlik nakon duela s Martinovićem, ali bit će sve u redu s kapetanom Rijeke.

84.

Dolček i Nestorovski napustili su teren uz pljesak tribine, a u igru su ušli Šakota i Martinović.

83. Opasno je sada bilo na riječkoj polovici! Slaven Belupo je sjajno i brzo izašao, lopta je od Jagušića na lijevoj stigla do Dolčeka na desnoj strani, a on je tukao s ruba kaznenog prostora, ali neprecizno.

82. Ušli smo u zadnjih desetak minuta dvoboja, a prema stanju na terenu, Riječani nešto jače traže pobjedu, ali muče se sa stvaranjem konkretnih situacija.

77.

Zamjene na obje strane: Jelić Balta ušao je umjesto Agbekpornua, a Jagušić umjesto Grgića. Kod Rijeke, pak, Gojak je zauzeo Selahijevo mjesto.

77. Grgić je glavom tražio bliži kut iz vrlo teške pozicije, a lopta je završila na vanjskom dijelu mreže.

74.

Dvostruka zamjena kod Rijeke: umjesto Jankovića ušao je Rukavina, a Bogojević umjesto Pašalića.

70.

Prvi potez vuče i Mario Kovačević: na klupu je preselio Liber, a na terenu je Ćubelić.

68. 🟨

Žuti karton i za Nestorovskog, Slavenov topnik napravio je prekršaj u napadu nad Smolčićem.

67.

Prva promjena na utakmici: Đalović u igru šalje Pericu, a na klupu seli Andrić.

66. 🟨

Agbekpornu je "svim silama" nastojao zaustaviti Fruka, dugo ga je vukao, a zatim i završio u sudačkoj bilježnici.

60. Prošlo je sat vremena igre u Koprivnici, a mreže i dalje miruju. Završi li utakmica bez pobjednika, Slaven će doći do petog boda u ovoj sezoni. Rijeka bi, pak, nakon devet kola imala zadivljujuću obrambenu statistiku, jer su još uvijek na samo jednom primljenog pogotku.

🗣️ Da čujemo i vaše komentare na spornu situaciju iz 35. minute.

"Čist gol kao suza! Svi su to vidjeli osim Zebeca." (Daxi Bjeliš)

"Kako suci ove godine uništavaju Slaven, to je sramota nad sramotama. Krenuvši od prvog kola i masakra protiv Hajduka. Užas i sramota naočigled svih." (Tomislav Bt)

"Evo zašto svaku utakmicu moraju suditi strani suci. Jedino tako prvenstvo može biti regularno." (Neven Škara)

"Naguravanja uvijek ima. Što je Zebec mislio, samo Bog zna. Da, gol je regularan." (Zoran Krstevski)

52. Opalio je i Janković iz kaznenog prostora nakon Petrovičeve povratne lopte, ali niti njegov udarac nije bio precizan.

Kako god završila utakmica u Koprivnici, jedno je sigurno, o pogrešci Marija Zebeca na štetu Slaven Belupa sigurno će se još pričati.

Više pročitajte OVDJE.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

47. Andrić je prsima spustio loptu za Petroviča, a Slovenac opalio s desetak metara visoko preko gola.

46. 🕖

Počelo je drugo poluvrijeme u Koprivnici!

Kraj prvog poluvremena u Koprivnici!

Nakon što smo pola sata gledali "uspavanku", iskre su počele frcati u završnici prvog dijela. Sudac Zebec razljutio je domaće igrače i stožer nakon što je poništio Kovačićev pogodak, a odluka je - u najmanju ruku - vrlo sporna. Tri minute prije isteka poluvremena, pak, Fruk je imao ogromnu priliku za pogodak, gledao je Sušaka "oči u oči", ali domaći vratar pročitao je njegov pokušaj. Sudeći po završnici prvog poluvremena, u nastavku bismo, ipak, mogli dobiti malo "vatrometa"...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45. 🕖

Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

42.

Velika prilika za Rijeku! Fruk je izbio "oči u oči" sa Sušakom, a domaći vratar sjajno mu je obranio stopostotnu šansu, a riječka "desetka" drugi je udarac ispalila u blok.

40. Kako se bliži odlazak na odmor, tako domaćin izgleda sve življe i konkretnije. Međutim, na semaforu su i dalje dvije nule.

35.

Zakuhalo se sada u Koprivnici! Kovačić je glavom zatresao mrežu nakon kornera, a sudac Zebec dosudio je prekršaj u djeliću sekunde, upravo u trenutku kada je lopta ulazila u mrežu. Igrači Slaven Belupa žustro su prosvjedovali, kao i trener Kovačević, a situacija je vrlo sporna. Ostaje dojam kao da je Zebec trebao pričekati s takvom, isihtrenom odlukom, pogotovo jer je pao pogodak...

33. 🟨

Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Janković. Riječka "četvorka" krenula je prema vratima, pala tik ispred linije kaznenog prostora, a sudac Zebec njegov je pad procijenio kao pokušaj simuliranja, zbog čega ga je upisao u svoju bilježnicu.

27. Prva opasna situacija pred vratima. Pašalić je ispalio "bombu" s 30 metara iz slobodnog udarca, a Sušak je uz poteškoće uspio zaustaviti taj udarac. Riječka "ljevica" idući tjedan vraća se i među Vatrene, nakon što mu je izbornik aktivirao pretpoziv.

22. Božić je prošao sve "provjere" pred liječničkom ekipom i spreman je za nastavak dvoboja.

20. Božić je ostao ležati na travnjaku nakon duela s Andrićem. Čini se da je nastradao nos kapetana Farmaceuta.

18. Bosec se okuražio na udarac s 20-ak metara, a lopta se od bloka otkotrljala u korner.

15. Četvrt sata igre je za nama, a uvodno ispitivanje snaga traje i dalje. Zasad nismo vidjeli niti jednu konkretnu situaciju, igra se uglavnom odvija na sredini terena.

10. Nestorovski je tukao iskosa s ruba kaznenog prostora, ali udarac je završio u riječkom bloku.

6. Lopta je nakon "flipera" u kaznenom prostoru stigla do Jankovića, ali on ju nije uspio zahvatiti na željeni način.

1. 🕖

Počela je utakmica Slaven Belupa i Rijeke u Koprivnici!

17.05 Stigli su sastavi za dvoboj u Koprivnici! Dok će Mario Kovačević na teren poslati sastav koji se i očekivao, kod Rijeke je, ipak, bilo promjena. U udarnoj postavi tako će se naći i Selahi, i Petrovič, dok u posljednjoj liniji nema Nike Galešića. Mladi branič nije niti na klupi, a kako doznajemo, propustit će ovaj dvoboj zbog bolesti. Prošlog vikenda je, pak, bio (po)najbolji igrač na terenu u utakmici protiv Hajduka.

image
Damir Skomrlj/Cropix

Najavu piše: Siniša Lončar

Nogometaši Rijeke večeras će (18.30), u sklopu 9. kola SuperSport HNL-a po prvi put uživo vidjeti stanje novog travnjaka koji je na svom Ivan Kušek -Apašu za aktualnu sezonu u potpunosti promijenio domaćin, Slaven Belupo. Dvoboj posljednjeg i prvoplasiranog kluba na prvenstvenoj ljestvici na prvu sugerira “Dobar posao u Koprivnici” za Bijele, no tradicija kaže da Rijeka nikada nije lako dolazila do bodova u pitoresknom gradiću na sjeveru Hrvatske. Riječki stoper i sada već standardni BiH reprezentativac Stjepan Radeljić svjestan je kvalitete svoje momčadi, no slaže se da večeras u goste idu kod nogometaša čija pozicija na ljestvici definitivno nije “usklađena” s njihovim potencijalom, odnosno mogućnostima.

- Slijedi nam još jedna teška utakmica, na teškom gostovanju u Koprivnici. Mislim da su vrlo dobra momčad s vrlo dobrim igračima i zaslužuju bolje mjesto na ljestvici od onog gdje su sada. Moramo se dobro spremiti, dobro ih analizirati, no jasno je da tamo idemo po pobjedu.

Za pobjedu će Riječani morati i postići barem jedan pogodak, a jednako toliko Riječani imaju i na kontu primljenih u proteklih osam odigranih kola SuperSport HNL-a što je pomalo nevjerojatan podatak. Koja je tajna te granitne riječke obrane koje ste i sami neizostavan dio?

- Nema tu nekih tajni, igramo obranu počevši od napadača, stvarno su svi momci disciplinirani na terenu, svatko radi svoj posao i mislim da je to najbitnije. Trudimo se, naravno, uvijek da imamo tako čvrstu obranu jer se iz toga sigurno može nešto otvoriti i prema naprijed. Za sada to ide kako treba, nadamo se da će se tako nastaviti i u Koprivnici. Galešić, Majstorović i ja se stvarno razumijemo dobro uz Zlomislića i naše bekove, kao i ostatak momčadi. Kada protivnik kreće u napad, svi smo maksimalno koncentrirani i gledamo kako ih zadržati što dalje od gola - dodao je riječki stoper koji se još jednom osvrnuo i na prošlotjedni jadranski derbi.

- Bila je to dosta čvrsta utakmica. Dogovorili smo se da ćemo ići po tri boda, posebice zato što smo igrali kući gdje ćemo mi svaku utakmicu ići na tri boda. No kako je susret tekao, mogu kazati da se Hajduk stvarno dobro postavio, bili su čvrsti iza kao i mi i na kraju mislim da je to realan rezultat.

Zlomislić je pohvalio vas i Galešića da ste sjajno čuvali Livaju.

- Pa tako ispada, ha, ha. Mogu kazati da smo se sjajno pripremili za njega, no analizirali smo cijelu momčad. Ipak, svi znamo kakav je Livaja igrač i koje su njegove vrline, no dobro smo ga zaustavili na kraju - dodao je Radeljić i kazao još koju riječ o večerašnjem protivniku.

- Posljednjih par kola su se digli, igraju stvarno dobro. Osim toga, mislim da nisu zaslužili izgubiti niti posljednju utakmicu u Velikoj Gorici, a kući će svakako ići na pobjedu. Moramo se dobro pripremiti i izaći na teren maksimalno koncentrirani od prve minute kao i do sada te pokušati uzeti tri boda.

Jeste li gledali njihovu utakmicu protiv Dinama?

- U to vrijeme smo taman imali trening, pogledali smo zajedno prvih pola sada kada je bilo samo 1:0 za Dinamo, mislili smo da je to gotovo. No kada smo se vratili smo se iznenadili i vidjeli kako je to završilo. Pogledali smo kasnije sažetak, vidjelo se da Slaven ima stvarno dobru momčad, a igrali su odlično. Sigurno će nešto slično pokušati odigrati i protiv nas, no opet kažem, bitno je da ih dobro zatvorimo, da igramo kao i do sada i onda neće biti problema - kazao je Radeljić o momčadi kojoj ton dosta daju bivši riječki igrači.

Grgić igra jako dobro, Liber je ušao s klupe i poentirao protiv Dinama, jedino je Murić možda pao u drugi plan, no momčad je to koja s dosta igrača dolazi u posljednju trećinu.

- Sve su to redom dobri igrači, od Grgića preko Libera, Murića pa i ostatka momčadi. Mislim da su dosta čvrsti, a nazad su dosta visoki i jaki tako da nas sigurno očekuje težak posao. Kada izlaze, brzo pune posljednju trećinu. Bitno je da ih prebrojimo i kada uzmemo loptu pokušamo što brže izaći. Pitat će se nas dosta, sigurno, moramo se zalagati za momčad, za ovaj klub i pokušat ćemo uzeti ta tri boda - objasnio je Radeljić o dvoboju koji bi mogao opet biti odigran po kiši.

Jesensko vrijeme i natopljen teren iziskuje i više energije kod svake momčadi, koliko vi radite na tome?

- Je, sada je malo lošije vrijeme, no radimo na treninzima na svemu što mislimo da će nam biti potrebno za predstojeću utakmicu, pa tako i na tome. Bit ćemo spremni za Koprivnicu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 21:16