MARIN FRANOV Cropix
SLIJEDI LOKOMOTIVA

Coppitelli: ‘Skinuli smo teret sa svojih leđa, novi igrači sad mogu pokazati svoje kvalitete‘

Bijelo-plavi u Kranjčevićevoj žele nastaviti pozitivan niz
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. rujan 2024. 23:57

Lakše se diše na Opus Areni. Nakon što je prošlog vikenda nakon ne baš blistave partije konačno upisana prva prvenstvena pobjeda, rutinskim trijumfom u Kupu protiv Varteksa prvi puta ove sezone Osijek je napokon vezao dvije pobjede. Taj niz Bijelo-plavi žele nastaviti protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj na kojoj su posljednji puta slavili još u svibnju 2021. Bilo je to toliko davno da se nitko iz Osijekovog aktualnog kadra u tom 2:0 trijumfu nije našao u zapisniku utakmice.

- Bit će to drukčija utakmica u odnosu na Varteks. Veselimo se svi skupa nedjeljnom dvoboju. znamo da neće biti lako i da nas očekuje težak protivnik koji ima dugačak put zajedničkog igranja s istim trenerom. Sigurno će nam biti zahtjevan suparnik, no mi sve više rastemo i sada je važno fokusirati se na prezentaciju koju trebamo izvesti u Zagrebu, za sve ono što nas dalje očekuje. Ono što je još važnije za nas je rasti i uklopiti nove igrače u momčad i odnose među njima, to nam je sada najbitnije - kazao je u najavi gostovanja trener bijelo-plavih Federico Coppitelli.

Momčad je s dvije vezane konačno izašla iz začaranog kruga loših rezultata, a ta činjenica skinula je veliki teret koji je Osječanima očito vezao noge u strahu od nove greške koje su ih ove sezone preskupo koštale.

- Imamo dvije pobjede u nizu, malo smo se opustili i skinuli teret sa svojih leđa, novi igrači mogu malo slobodnije igrati i pokazati svoje kvalitete, što je jako bitno. Mlada smo, ali isto tako i vrlo dobra momčad, stoga u nedjelju očekujem dobru izvedbu i pravi mentalitet kako bismo ostvarili dobar rezultat i u ovoj utakmici - dodao je Coppitelli.

Na otvaranju sezone niti Lokomotiva ne blista, ali su svejedno ispred bijelo-plavih na prvenstvenoj ljestvici, s bodom prednosti. Dvije momčadi koje su se prošle sezone tukle za posljednje mjesto koje vodi u Europu trenutno su pri ligaškom dnu.

- Oni imaju i mlađih igrača kao i onih koji imaju puno iskustva u Ligi i znaju kako igrati i pobjeđivati. To je nešto što mi moramo popraviti. Mislim da su nam iskusniji igrači dali nešto po tom pitanju, no sada je vrijeme da i svi ostali naprave određeni iskorak i da bolje osjete momčad i znaju kako joj što više pridonijeti da bismo dobili utakmicu. Bit će to teška zadaća, ali smo spremni pružiti više minuta nekim igračima na terenu i mogućnost da pokažu svoje kvalitete. I to će također biti važno - dodao je trener Osječana.

Anton Matković se oporavio od viroze i konkurirat će za nastup, kao i Roko Jurišić koji je preventivno, nakon udarca nogom u glavu zbog kojeg je završio na pregledu u osječkoj bolnici, preventivno pošteđen nastupa u Kupu protiv Varteksa.

Coppitelli ne dvoji kako će uskoro sve sjesti na svoje mjestu. Malo tko bi se zapravo poželio naći u njegovoj koži nakon što je sezonu pripremao u jednom sastavu iz kojeg su potom otišla dvojica igrača kojima je zapravo dao "ključeve" momčadi, Mierez i Nejašmić. U hodu se morao prilagođavati, a onda i pronaći pravo mjesto za igrače koji su dovedeni u završnici prijelaznog roka, poput Dantasa i Jakupovića, da ekspresno popune rupe nastale bitnim odlascima.

- Ne moram stalno objašnjavati naš put kojim smo krenuli ove sezone. Mislim da je najvažnije da se u svemu što radimo vidi rast momčadi i ovih igrača. I naravno, mi ponovno gradimo momčadski identitet, kroz različite igrače koje pokušavamo što bolje povezati u igri. Znam da je za neke stvari možda već kasno, ali znajte da radimo jako puno, a dečki imaju vrlo dobru radnu etiku. Kao što sam ranije već govorio, nikada nisam vidio da neka kvalitetna momčad s takvim radnim elanom dugoročno nema dobre rezultate. Naravno, oni kratkoročni se mogu promijeniti zbog poneke stative, udarca, jedanaesterca, crvenog kartona… Međutim, dugoročno uopće nemam sumnje u krajnji rezultat - zaključio je šef struke na Opus Areni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 00:00