Federico Coppitelli

 GORAN SEBELIC Cropix
REAKCIJE TRENERA

Coppitelli: ‘Čudna situacija... Imam li povjerenje u klubu? Ne vidim da bi tu sad bio problem‘

Čestitam svim mojim igračima jer su bili borbeni i na visini zadatka, poručio je Tramezzani
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 04. listopad 2024. 21:14

Jako sam zadovoljan prije svega zbog igrača, napokon su zasluženo osjetili slast pobjede, bila je prva reakcija Paola Tramezzanija nakon što je Istra 1961 u prvoj utakmici 9. kola SHNL-a pobijedila Osijek (2:1).

- Imali smo i prilike zatvoriti utakmicu puno ranije i mirno je privesti kraju. No, imamo jako mladu momčad, koja stalno napreduje, vidim to vrlo jasno na treninzima, a i nagovještavamo na utakmicama. Treba nam kontinuitet u tom smislu i uvjeren sam da ćemo ga uhvatiti, kao što smo to činili u proljetnom dijelu prošle sezone - rekao je Talijan.

Istaknuo je čime je sve bio zadovoljan.

- U 4-2-3-1 smo se neočekivano brzo dobro prilagodili i 80 minuta smo igrali praktično bez ikakvog rizika u obrani, a stvarali ofenzivno više nego prije u 3-5-2. No zbog neiskustva smo negdje nešto pogriješili i onda se utakmica dovede u neizvjesnost.

Kadušić u vezi?

- Trebao mi je igrač koji ima nužnu dozu agresivnosti i može stvarati suparniku pritisak. Kadušić je odličan u tome, a Maurić je po ulasku pokazao, i to na ofenzivnom veznom, kako napreduje i vršio je pritisak na njihove igrače točno kako je trebalo. Čestitam svim mojim igračima jer su bili borbeni i na visini zadatka. Sada neka se odmore koji dan, i nastavljamo dalje.

image

Talijanska "veza": Coppitelli i Tramezzani

GORAN SEBELIC Cropix

Federico Coppitellli osvrnuo se na čudan tijek utakmice.

- Bila je ovo posebnija utakmica, jer kada odnose usmjere dva autogola iz dvije prve prilike, onda je to doista čudna situacija. To bi ubilo u pojam mnoge, ali mi smo se u drugom dijelu utakmice ipak vratili i odigrali bolje. Bio bih sretniji da smo u prvom dijelu pokazali više energije i čvrstine u igri. Ne može se igrati tako da se samo tehnički rješavaju stvari, dodavanjima, bez da se kolokvijalno rečeno, uprljaš, napraviš neki prekršaj kad treba. Očito je to stvar neiskustva.

Čestitao je Istri na pobjedi.

- Bila je u tom pogledu odlična. Takvi moramo biti i mi, što nam se moglo boljim vratiti recimo s Goricom, Šibenikom... Mladi smo, znali smo da će biti uspona i padova, te moramo dalje puno raditi na otklanjanju grešaka i jačanju.

Ima li povjerenje u klubu?

- Dolazimo iz dobre serije i ne vidim da bi tu sada bio neki problem, mi smo u velikom poslu koji treba svoje vrijeme i strpljenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 21:15